İYİ Parti'nin belediye başkan adayı 'Baba Raif'i MKE Top Fabrikası'na sokmadılar!

İYİ Parti'nin belediye başkan adayı 'Baba Raif'i MKE Top Fabrikası'na sokmadılar!

İYİ Parti'nin Çankırı Belediye Başkan adayı Raif Oktay, seçim çalışmaları için Makina Kimya Endüstrisi'ne ait silah fabrikasına giriş talebi fabrika yönetimi tarafından kabul edilmedi. Fabrikada daha önce AKP ve MHP adayları işçilerle buluşmuştu.

Konuyla ilgili olarak Sözcü18'e konuşan İYİ Parti Çankırı Belediye Başkan adayı Raif Oktay; "Makina Kimya Endüstrisi'ne ait Silah Fabrikasında çalışan işçi arkadaşlarımızla yan yana gelerek kendilerinin dertlerini dinleyip belediye başkanı olarak projelerimi anlatma fırsatı bulurum umuduyla yaklaşık 15 gündür fabrika yönetimini arıyoruz. Ancak bugüne kadar farklı oyalama taktikleriyle hem zamanımızı çaldılar hem de beklediğim randevuyu vermediler. Bugün ben de arkadaşlarımla birlikte fabrikayı ziyaret edeyim dedim ancak oradaki görevli arkadaş buna fırsat vermedi. Beni ve beraberimdeki heyeti fabrikaya sokmadı! Daha önce rakip siyasi parti belediye başkan adayları benzer ziyaretleri gerçekleştirdiler. İYİ Parti'ye ve şahsıma yapılan bu davranışı şiddetle kınıyorum" dedi.

iyi-parti-cankiri-raif-oktay-mke-fabrika-resim-03.jpg

İYİ PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI'NDAN YAZIL AÇIKLAMA

Yaşanan skandal sonrası İYİ Parti Çankırı Merkez İlçe Başkanı Erkan Doğan yazılı bir açıklama yaptı. Doğan'ın açıklaması şöyle:

"Kıymetli hemşehrilerim; Bugün MKE’ne bir aydır ısrarla randevu istememize rağmen bu talebemiz sürekli geri çevrildi en son bugün adayımız sayın Raif Oktay orada çalışan arkadaşlarımızla vatandaşlarımızla biraraya gelmek istemiş lakin diğer siyasi partilere sağlanan kolaylık sağlanmadığı gibi kapıdan içeri alınmamışlardır.

Bu despot yaklaşımı KINIYORUZ.

Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim'e göre merhametin temsilcisi Musa, Zulmün temsilcisi Firavun'dur... 
Musa asasını, merhameti gereği  Firavun un kafasına değilde, denize dokundurdu.....!!
El Celil ül Cebbar ül Kahhar'ın, Adalet ül Azamet ül Aziz ül Vais ül Vahid ül Hak'kına bıraktı..  
Firavunları kabz etmek; Sünnetullaha göre, El Hasib ül Cami ül Hakem ül Hakim ül Celil'in hakkı olduğundandır.

Buradaki saygı, Firavun'a deģil, Hak sahibinedir. 

Firavun ve Firavun severler için bir sözümüz var: Evet İYİ yaptınız kapıda beklettiniz tebrikler. 
Ama... Siz böyle yaptıkça; boğulacağınız o meşhur denize doğru yaklaşıyorsunuz...

Biz gönül kırmak için değil, gönül kazanmak için göreve talibiz. Biz yıkmak için değil tamir etmek için göreve talibiz. Biz emekleri zayi etmek için değil, müşterek emeklerimize sahip çıkmak için göreve talibiz. Sizin içinde göreve talibiz. Sizin bize yaptığınız adaletsizliği biz size yapmayacağız! Sizin için de adaletli olacağız. Çünkü İYİ’lik ve adalet bizim için siyasetin kullanışlı malzemeleri değil, hayatımızın vazgeçemeyeceğimiz ilkeleridir, müminliğimizin vazgeçilmez ahlâkıdır.

Kıymetli Hemşehrilerim; Sizleri, mümin ahlakının gereği olan ve her türlü harici etkenden bağımsız saf iyiliğe ve adalete davet ediyorum. Sizleri 'İşi ehline veriniz' diyen Peygamber çağrısına, liyakate davet ediyorum. Sizleri Allah’a emanet ediyorum, Allah’a emanet, hayra, iyiliğe ve adalete muhatap olunuz..."

selim-iyiis-silah-fabrikasi-muduru-resim-031.jpgMKE Çankırı Silah Fabrikası Müdürü Selim İyiiş, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman'ı ziyaretinden...

İYİ PARTİ İL GENEL MECLİS ÜYESİ ADAYI AYDIN AKBAŞ
SÖZCÜ18'E KONUŞTU 

Yıllarca MKE Top fabrikasında yaklaşık 28 yıl çalışan ve sendika başkanlığından emekliye ayrılan, bugün de İYİ Parti Merkez il genel meclis üye aday listesinde yer bulan Aydın Akbaş, yaşanılanlarla ilgili olarak düşüncelerini Sözcü18 Haber Merkeziyle paylaştı. Akbaş; "Yıllarca hizmet verdiğim fabrikaya bugün siyasetçi olarak giremedim! Fabrika Müdürlüğü koltuğunda oturan şahsı muhterem, başta AKP olmak üzere MHP'li siyasetçilere tanıdığı imkanı biz İYİ Partililer'e tanımadı. Onun sokmadığı fabrikadaki eski mesai arkadaşlarımı ve kardeşlerime bir şekilde ulaştık! Ancak başta belediye başkan adayımız Raif Oktay beye ve şahsımla birlikte partili arkadaşlarıma yapılanları kınıyorum. Bu olay bizi hiçbir zaman küçültmez. Fabrika müdürlüğü koltuğunda oturan arkadaş hangi duruma düşmüş oluyor o düşünsün" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler