İzlanda'da buz kestik! İZLE

İzlanda'da buz kestik! İZLE

A Milli Futbol takımımız EURO 2016 Grup elemelerinde İzlanda'ya 3-0 yenilmekten kurtulamadı.

Maça etkili başlayan İzlanda oldu. Ay-Yıldızlılara oranla topu ayağında daha iyi tutan, oyunu kanatlara daha iyi yayan İzlanda ilk dakikalarda tehlikeli ataklar gerçekleştirdi. 13. dakikada sol kanattan Ari Skulason altıpas üzerine ortaladı. Jon Bödvarsson'un arka direkteki kafa vuruşunda top üst direğe çarpıp auta gitti. 

18. dakikada ise İzlanda'nın golü geldi. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda kafalardan seke son olarak altıpas içerisinde Bödvarsson kafayı vurdu. Caner'in müdahelesi yetersiz kaldı, top ağlarla buluştu. 

Golün ardından A Milli Futbol Takımımızın kendine gelmesi beklenirken; İzlanda oyundaki üstünlüğünü sürdürdü. 37. dakikada ev sahibi ekip gole bir keç daha çok yaklaştı. Bu dakikada ani gelişen İzlanda atağında Skulason, sol kanattan ortaladı. Ersan'ın ıska geçtiği topa Bjarnason kafayı vurdu, top yan ağlarla buluştu. 

A Millilerin en tehlikeli atağı 42. dakikada geldi. Arda Turan cezasahası önünde topla buluştu, boşa kaçan arkadaşı olmayınca yaklaşık 25 metre uzaktan müthiş vurdu, kalecinin parmaklarının ucuyla müdahele edebildiği top üstten az farkla kornere gitti. 43. dakikada İzlanda cezasahası içerisinde oluşan karambolde millilerimiz penaltı bekledi; ancak hakem devam dedi. 

Son dakikalarda millilerimiz daha etkili bir görüntü sergilese de tarafların çabası sonuç vermedi ve ilk yarı 1-0 İzlanda'nın üstünlüğüyle sona erdi. 

TÜRKİYE 10 KİŞİ KALDI
İkinci yarıya iki takım da aynı 11'lerle başlarken, İzlanda kontrollü oyununu sürdürdü. En tehlikeli pozisyonu ise 54. dakikada ev sahibi takım yakaladı. Cezahasanı sol yan çizgisi yakınında Ömer Toprak'tan topu kapan Hallfredsson, cezasahasına yöneldi ve topu penaltı noktası üzerine bıraktı.  Bödvarsson'un vuruşunda top az farkla auta gitti ve İzlanda gole bir kez daha çok yaklaştı. 

59'uncu dakikada Ömer Toprak kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Ömer önce 55'te ilk sarı kartını gördü. defans oyuncusu 59'da topu elle kontrol etmek isteyince hakem 2. sarı kartı gösterdi. 

61'de İzlanda bir kez daha gole çok yaklaştı. Cezasahası sol içine doğru kullanılan köşe vuruşunda Siqthorsson kafayı vurdu, kaleci Onur son anda kritik bir kurtarış yaparak rakibe gol izni vermedi. 

A MİLLİLER MUTLAK GOLDEN OLDU
70'de A Milli Takımımız maçtaki en net gol pozisyonunu yakaladı. Caner'in cezayayı üzerine gönderdiği topu Arda, cezasahası sol içine hareketlenen Burak'a ortaladı. Burak topu göğsüyle güzel kontrol edip kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı. Ancak top üstten az farkla auta gitti ve Milliler net golden oldu.

2 DAKİKADA 2 GOL 
76. dakika İzlanda 2. golü buldu. Cezasahası dışından Sigurdsson sol ayağıyla müthiş vurdu, kaleye yönelen topu Onur çelmek istemisine karşın başarılı olamadı ve çizgiyi geçen top İzlanda'nın 2. golü olarak değer kazandı. 

77. dakikada ise cezasahası sağ içine gelen topu Sigthorsson önce kontrol edip, ardından Onur'un solundan ağlarla buluşturdu ve İzlanda 3-0 öne geçti. 

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve İzlanda karşılaşmadan 3-0 galibiyetle ayrıldı. İzlanda, 2016 elemelerine 3 puanla başlarken, A Milliler hayal kırıklkığı yarattı. 

MAÇIN GOLLERİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler