'İzmir Fen Liseliler Derneği' kuruldu

'İzmir Fen Liseliler Derneği' kuruldu

İlk kurulduğu 1983’den bu yana 4 bin’e yakın öğrenciyi başarı ile buluşturan İzmir Fen Lisesi (İFL) 40'ıncı yılına "İzmir Fen Liseliler" derneği ile giriyor...

EĞİTİM-Öğretime başladığı 1983 yılından bu yana 4 bin’e yakın öğrenciyi başarı ile buluşturan İzmir Fen Lisesi (İFL) 40'ıncı yılına "İzmir Fen Liseliler Derneği" ile giriyor.

Geride bıraktığımız Haziran ayında 8 kurucu üyesi ile İzmir’de faaliyetine başlayan İzmir Fen Liseliler Derneği (İFL-DER), tüzüğünde amacını okulun önceki ve kayıtlı öğrencileri, velileri ve çalışanları arasında güçlü iletişim ve dayanışma sağlanması için gerekli etkinlikleri yapmak veya yapılmasına destek ve aracı olmak olarak özetliyor.

Ağustos ayından itibaren uluslararası katılımlar ile birlikte toplamda 100'e yakın üye kaydı yapan İzmir Fen Liseliler Derneği Kurucu Başkanı Tufan Kaynak, "Dernek olarak öncelikli hedefimiz tüm İzmir Fen Liseliler’i bir araya getirerek halen okul camiasında bireysel olarak sürdürülen dayanışmanın kurumsallaşması ve derneğin tüzel kişiliğinin sürekliliğinin sağlanmasıdır" dedi.

Kuruluştan itibaren geçen kısa süre zarfında üye sayılarının hızla arttığını aktaran Kaynak, sözlerini "Fen Liseleri’nin geleceğe uzanabilmesi için tüm Fen Liseliler ile birlikte eğitim öğretimin paydaşları arasında yer almayı hedeflemekteyiz. Bunun için İFL-DER aracılığıyla gösterilecek dayanışmanın koyduğumuz hedeflere ulaşma aşamasında önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz" diyerek tamamladı.

Lise öğrenimini İFL’de en az bir eğitim-öğretim dönemi öğrencilik yaparak tamamlamış kişilerin üye olabildiği dernek, Genel Kurulu’nu Kasım ayı sonunda yaparak 3 yıllık yönetimini belirleyecek. Derneğe www.iflder.org.tr adresinden erişilebilir.

izmir-fen-lisesi-resim-01.jpgEge Üniversitesi Kampüsü içinde (Erzene Mahallesi Ankara Caddesi No: 172/59 Bornova/İzmir) bulunan İzmir Fen Lisesi.

İZMİR FEN LİSESİ MEZUNU BAZI 'ÜNLÜ İSİMLER'

- Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Yörükoğlu (Tedavüldeki 50 TL üzerinde imzası var)
- Eski Devlet Bakanlarından Abdülkadir Aksu'nun oğlu Av. Murat Aksu
- TV ekranlarından tanınan bir isim; Gökmen Karadağ
- Sanatçı Mehmet Erdem
- Merhum 'Gezi Doktoru' Kaan Özdedeli
- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son ABD ziyaretinde görüştüğü; İklim krizi ile mücadeleye yönelik dünyaca ünlü çalışmaları bulunan Bilge Yıldız

Ve haber yayına hazırlanırken aklımıza gelmeyen diğer 'ünlü isimler'...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler