İzmir Müftüsü'nden sağduyulu açıklama

İzmir Müftüsü'nden sağduyulu açıklama

İzmir'de bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapılması ile ilgili açıklamalarda bulunan İzmir İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, olay üzerinden İzmir'le ilgili yanlış bir algı oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti...

İzmir'de bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapılması ile ilgili açıklamalarda bulunan İzmir İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, olay üzerinden İzmir'le ilgili yanlış bir algı oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti.

Balkan, "Dört buçuk milyon kişinin yaşadığı İzmir'de bir ya da bir kaç kişinin yaptığı bu çirkin hadiseyi kimse bütün İzmir'e mal etmesin lütfen. Bu çok büyük bir haksızlık olur. İzmir, sevginin saygının, hoşgörünün hakim olduğu bir şehir. Buna da dikkat edilmesi ve bu tür söylemlerden uzak durulması gerektiğini düşünüyorum. İzmir özelinde, şehrimizle ilgili yanlış bir algı oluşturulmaya çalışılıyor" dedi

İzmir'in çeşitli camilerinde önceki gün Çav Bella adlı şarkının çalınmasının ardından Bornova ve Bayraklı'daki bazı camilerin hoparlörlerinden, Aşık Mahzuni Şerif'e ait olan ve Selda Bağcan'ın seslendirdiği “Yuh yuh” adlı şarkı çalındı.

İzmir İl Müftülüğü, olay açıklığa kavuşana kadar tedbir amaçlı olarak merkezi ezan sistemine ara verildiğini açıkladı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı provokatif olayın faillerinin bulunması için soruşturma başlattı. CHP'liler yaşananlara tepki gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, olayın faillerinin bulunması için suç duyurusunda bulundu.

Söz konusu olayla ilgili videoları Twitter'da paylaşanlar arasında yer alan eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir ise tutuklandı.

"KANIMIZA DOKUNDU"
Habertürk televizyonuna konuk olan İzmir İl Müftüsü Şükrü Balkan konuyla soruları yanıtladı.

Sözlerine “Bizi üzen kanımıza dokunan bir olay yaşadık” diye başlayan İzmir İl Müftüsü Şükrü Balkan şunları söyledi:

"Bugüne kadar yaşadığımız şahit olduğumuz bir olay değil. Çünkü Camiler bizim milletimizin değer verdiği kutsallarımızdır. Namaz kılmayan insan da dindar olmayan insan da her zaman saygı duymuştur. Ondan dolayı böyle bir olayın yaşanması bizi üzdü, kanımıza dokundu açıkçası."

Bu hadisenin bizi üzmesi dışında bir başka boyutu daha var. Bu da bizi ayrıca üzüyor. İzmir özelinde, şehrimizle ilgili yanlış bir algı oluşturulmaya çalışılıyor.

Dört buçuk milyon kişinin yaşadığı İzmir’de bir ya da bir kaç kişinin bir grubun yaptığı bu çirkin hadiseyi kimse bütün İzmir’e mal etmesin lütfen. Bu çok büyük bir haksızlık olur.

İzmir, sevginin saygını, hoşgörünün hakim olduğu bir şehir. Buna da dikkat edilmesi ve bu tür söylemlerden uzak durulması gerektiğini düşünüyorum. Böyle olmasını arzuluyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler