İzmir/Bornova'ya şehit ateşi düştü

İzmir/Bornova'ya şehit ateşi düştü

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlerin taciz ateşiyle yaralanan İstihkam Astsubay Çavuş Batuhan Şimşek şehit oldu.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinden acı haber geldi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İstihkam Astsubay Çavuş Batuhan Şimşek’in şehit olduğunu duyurdu.

MSB’den yapılan açıklamada “Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 28 Temmuz 2022 tarihinde bölücü terör örgütü tarafından açılan taciz ateşi sonrasında kahraman silah arkadaşımız İs.Asb.Çvş. Batuhan Şimşek yaralanarak derhal hastaneye sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.

batuhan-simsek-izmir-bornava-sehit-atesi-resim-07.jpg

Nisan ayının başından bu yana şehit olan toplam asker sayısı 49’a çıktı. Korucular Kemal Alim, Hüseyin Sarı, Bülent Vermez, Kemal İmece, Avdi Demir, Veysi Sebik'in de şehit olmasıyla son dört ayda hayatını kaybeden toplam güvenlik görevlisi sayısı 55 oldu.

İZMİR BORNOVA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Pençe Kilit Harekâtı kapsamında Kuzey Irak bölgesinde yürütülen operasyonlarda şehit düşen İstihkam Astsubay Çavuş Batuhan Şimşek'in İzmir/Bornova Karacaoğlan mahallesinde yaşayan baba ocağına acı haber ulaştı. Babası Hakan Şimşek'in evi ve sokak Türk bayraklarıyla donatıldı.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, şehit haberini sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

"Şehidimiz var Bornovam. Pençe Kilit Harekatı esnasında bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada Karacaoğlan Mahallemizden İstihkâm Astsubay Çavuş Batuhan ŞİMŞEK şehit olmuştur. Kahramanımıza Allah'tan rahmet, ailesine, milletimize ve Bornova'mıza sabırlar diliyorum."

Şehit Batuhan Şimşek'in cenazesi yarın (Cuma)15 Temmuz Gaziemir Camisi'nde ikindi namazına müteakip düzenlenecek askeri törenle kaldırılacaktır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler