İzmirde feci kaza: 2 ölü, 28 yaralı

İzmir'de feci kaza: 2 ölü, 28 yaralı

İzmir'in Seferihisar ilçesinde bahar şenliği kampından dönen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) öğrencilerini taşıyan otobüs şarampole devrildi. Kazada 2 kişi öldü, 28 kişi ise yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza, dün saat 19.30 sıralarında Seferihisar ilçesi Doğanbey-Seferihisar kara yolu Ömür beldesi mevkiinde meydana geldi. DEÜ'nin bahar şenlikleri kapsamında üniversiteye ait Ürkmez Kampına giden öğrenciler ve DEÜ Hastanesi personelini taşıyan otobüs, şenliklerin sona ermesinin ardından İzmir'e doğru yola çıktı. Sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 35 S 01226 plakalı otobüs, Ürkmez'den İzmir'e dönerken henüz belirlenemeyen bir nedenle yoldan çıkarak şarompole yuvarlandı. Yoldan geçen

diğer araç sürücülerinin durumu bildirmesiyle olay yerine İzmir ve çevre ilçelerden çok sayıda ambulans, jandarma ve Arama Kurtarma ekibi (AKS) geldi. AKS ekipleri, otobüsün altından, DEÜ Denizcilik Fakültesi son sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Alper Pekgürler ve Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu 2.'ci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Ecem Pakize Korkmaz'ın cansız bedenini çıkardı.

Kazada yaralanan, Ayhan Eyioğlu (43), eşi Yasemin Eyioğlu kızları 14 yaşındaki Ece Eyioğlu ve 4 yaşındaki Işıl Eyioğlu'nu sağlık ekipleri ambulansla DEÜ Hastanesi'ne kaldırdı. Burada tedavi altına alınan 14 yaşındaki Ece'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Kazada yaralanan öğrencilerden, Burak Doğan Yavuz, Bekir Sağlul, Sercan Eroğlu, Şehmuz Kurt, Ayhan Yulu, Serhat Bozbey Ziytak, Hidayet Akdeniz, Sercan Ay, Melike Pekşirin, Funda Aycan, Başak Sümer, Nuri Acar, Emine Sağlam, Gülsüm Ceyda Alp, Süleyman İlke, Tanju Salık, Musut Balta, Osman Yavuz ve Gülşen Kahraman ambulanslarla DEÜ Hastanesi'ne, Rasime Kayış Diken, Hazal Tepe, Gamze Gönce ise Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Levent Erdan, Sergin Kosava ise Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne

kaldırıldı. Hastanelere kaldırılan yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler