İzmir’de LPG gemisinde patlama: Bir ölü 16 yaralı

İzmir’de LPG gemisinde patlama: Bir ölü 16 yaralı

İzmir'in Aliağa ilçesindeki İtalyan bayraklı bir gemide patlamanın ardından yangın çıktı.Gemideki 17 kişiden birisi hayatını kaybederken, yaralanan 16 kişi Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kontrol altına alınan yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Olay, gece yarısı İzmir Aliağa Limanı’nda meydana geldi. Petkim Rafinerisi’nde 5 No'lu iskelesinde İtalyan bayraklı gemide iddiaya göre, LPG dolumu sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gemide yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti, jandarma, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlçede Aliağa Kaymakamı Erhan Günay başkanlığında kriz merkezi oluşturuldu.

Limana gelen ekipler, yangına karadan ve denizden müdahale etti. Bu arada patlama sırasında yaralanan 15’i İtalyan ve 1 Romanya uyruklu gemi mürettebatı, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı müdahalenin ardından Aliağa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavileri yapılan mürettebattan bir kişinin yaşamını yitirdiği, diğerlerinin ise durumlarının iyi olduğu belirtildi. Yangın karadan ve denizden yapılan müdahaleyle söndürüldü.

KAYMAKAM’DAN AÇIKLAMA
Yangının kontrol altına alındığını ve tamamen söndürüldüğünü ifade eden Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, “Bu akşam 23.30 sıralarında Petkim 5 No'lu limanda proplan yüklemeye gelen İtalya bandıralı gemide patlama meydana geldi. Patlama neticesinde İtalyan bandıralı gemide 15 İtalyan ve 1 Rumen uyruklu vatandaş yaralandı. Son gelen bilgilere göre 1 kişi hayatını kaybetti. Gemideki 15 kişi ve 1 tane de Petkim çalışanımız yaralı durumda, sağlık durumlar iyi. Bizde hastanede kendilerini ziyaret ettik. Herhangi bir sıkıntı yok. Aliağalı hemşehrilerimize geçmiş olsun” dedi.

PETKİM’DEN DE YAZILI AÇIKLAMA GELDİ
PETKİM’den yapılan yazılı açıklamada ise “Petkim İskele 5’te 23.20 civarında İtalya bandıralı, Synzania adlı gemiye sıvı hidrokarbon dolumu için yapılan bağlantı sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın meydana gelmiştir. Ekiplerimizin anında müdahalesi sonucu yangın söndürülmüş olup gemideki soğutma çalışmaları devam etmektedir.” denildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, gemideki yangınla ilgili soğutma işlemleri sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler