İzmirde patlama: 2 ölü, 3 kayıp - İZLE

İzmir'de patlama: 2 ölü, 3 kayıp - İZLE

Patlama sonrası ortalık savaş alanına döndü


İzmir'de işyerinde patlama 2 itfaiyeci yasamını yitirdi sozcu18.com

İzmir'in Karabağlar İlçesinde bir kapı imalathanesinde ilk belirlemelere göre gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlama sonrası ortalık savaş alanına döndü. Patlamanın ardından çıkan ve bir anda büyüyen yangında çevredeki çok sayıda işyeri ile park halindeki araç zarar gördü. Söndürme çalışmalarına katılan ve istiflenmiş haldeki parkelerin altında kalarak yaralanan 3 itfaiye eri ile dumandan etkilenen 2 itfaiye eri hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumu ağır olan itfaiye eri Ozan Avşar (35) hastanede yaşamını yitirirken, patlamada dışarı çıkmayı başaramadığı iddia edilen 4 işçiden birinin cesedine ulaşıldı.

İTFAİYE ERLERİ PARKELERİN ALTINDA KALDI
Zaman zaman patlamaların yaşandığı yangında, alevler aynı işi yapan yan taraftaki Mustafa Güzel'e ait parke dolu depoya da sıçradı. Bu sırada, itfaiye erlerinden Tancu Kardaş (41), Ozan Avşar (35), Mustafa Anşin (50) söndürmeye çalıştıkları istifli parkelerin altında kalarak yaralandı. İtfaiye erleri Hakan Çöplüoğlu (41) ve İsmail Çağlayan (32) da dumandan etkilendi. Arkadaşlarının uğraşları sonucu parkelerin altından çıkarılan itfaiye erleri, Atatürk Eğitim ve Araştırma ile İzmir Eğitim Araştırma hastanelerine kaldırıldı.



YANGIN 2 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI
Bu olayın yaşanmasının ardından iş makinasıyla, parkelerin dışarı taşınmasına başlandı. Ortalığın savaş alanına dönmesine neden olan patlama ve yangın, yaklaşık iki saatlik çalışma sonucu kontrol altına alınabildi. Patlama sırasında işyerinde olduğunu belirten Sami Enes isimli işçi içeride dört arkadaşının bulunduğunu ve dışarıya çıkmayı başaramadıklarını söyledi. Arkadaşlarının olaydan hemen önce yemek yediğini belirten Enes, Harun Cirit, Mustafa Demiralay, Mustafa Kurt ve Yener Erbaş isimli işçilerin alevlerin arasında kaldığını öne sürdü.

HASTANEYE KALDIRILAN İTFAİYE ERİ KURTARILAMADI
Yaralılardan durumu ağır olan Ozan Avşar, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yeni Çamlık semtindeki itfaiye grubunda çalıştığı öğrenilen Avşar'ın evli ve bir çocuk babası oluduğu, yaklaşık 6 yıl önce itfaiyeci olarak işe başladığı bildirildi. Avşar'ın ölüm haberi yakınlarını ve diğer itfaiyeci arkadaşların yasa boğdu.

''PATLAMA GAZ SIKIŞMASINDAN OLABİLİR''
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır, kapı üretimi yapılan imalathanede çok miktarda kimyasal madde bulunduğunu belirtti. Patlamanın neden kaynaklandığının henüz belirlenemediğini kaydeden Barandır, "Gaz sıkışması sonucu patlama olduğu ihtimali üzerinde duruyoruz. Patlama ile iş yerinin önünde bulunan tiner yüklü minibüs de havaya uçunca bu manzara ortaya çıkmış" diye konuştu. Bu arada, olayın işyerindeki öğle paydosu sırasında yaşanması nedeniyle facianın etkisini daha da azalttığı bildirildi.

VALİ CAHİT KIRAÇ: BİR CESEDE ULAŞILDI
İzmir Valisi Cahit Kıraç, Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ve TBMM Başkanvekili CHP'li İzmir Milletvekili Güldal Mumcu olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri de olay yerinde çalışmalara başladı. İzmir Valisi Cahit Kıraç, içeride bir kişinin cesedine ulaşıldığını belirterek, "İçeride 4 kişinin bulunduğu belirtiliyor. Ekiplerimiz şu an bir kişinin cesedine ulaştı. Ancak kimliği henüz tespit edilemedi. İnşallah başka can kaybı olmamıştır. İşyeri Niyazi Odabaşı'na ait. Ekiplerimiz yoğun duman nedeniyle kontrollü çalışıyor. Patlamanın gaz sıkışması nedeniyle yaşandığını öğrendik" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler