James Bond'un yardım çağrısıyla 100 milyon sterlin toplandı

James Bond'un yardım çağrısıyla 100 milyon sterlin toplandı

Hollywood'un ünlü ismi Daniel Craig, iki hafta önce Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için yardım çağrısında bulunmuştu. Oyuncunun çağrısı, 100 milyon sterlinin üzerinde para toplanarak yanıt buldu.

MERKEZ üssü Kahramanmaraş olan depremler nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybederken, pek çok kişi de evsiz kaldı. Depremler üzerine tüm dünyadan birbirinden ünlü isimler, yardım için kolları sıvadı. James Bond filmleriyle yıldızı parlayan Daniel Craig de depremzedeler için yiyecek, içecek, barınma, kıyafet gibi temel ihtiyaçları karşılamak üzere yardım çağrısında bulundu.

Craig’in çağrısı üzerine 100 milyon sterlinin üzerinde bağış toplandı. Ünlü oyuncu da bağışta bulunan İngiltere halkına övgülerde bulundu.

James Bond’u beş kez canlandıran 54 yaşındaki aktör, hayatta kalanlara yardım etmek için Afetler Acil Durum Komitesi (DEC) aracılığıyla bir çağrıda bulundu. İngiltere’deki 15 hayır kurumunu bir araya getiren DEC, depremlerden bu yana 101,5 milyon sterlin topladığını duyurdu.

Craig şunları söyledi:

"DEC’in Suriye ve Türkiye’deki depremlerden sağ kurtulanlar için yaptığı çağrıya halkın cömert yanıtını görmek inanılmaz. Depremler saniyeler sürdü ama etkisi yıllarca sürecek. Hastaneler, okullar ve iş yerleri enkaza döndü, yüzbinlerce insan dondurucu kış koşullarında evsiz kaldı. Lütfen DEC’i destekleyerek onlara yardım etmek için elinizden geleni yapın."

BM yetkilileri daha önce felakette ölen insan sayısının 50 bini geçebileceği konusunda uyarmıştı. Bölgede insanlar evlerini kaybettikten sonra gece boyunca sıcaklıkların sıfırın altına düşmesiyle donma koşullarıyla karşı karşıya kaldı.

Geçtiğimiz günlerde de Hatay’ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler