Japonya'da 7.4 büyüklüğünde deprem: Tsunami alarmı verildi

Japonya'da 7.4 büyüklüğünde deprem: Tsunami alarmı verildi

Japonya'nın Ishikawa eyaletinde meydana gelen 7.4 şiddetindeki deprem nedeniyle kıyı bölgeler için tsunami alarmı verildi. Noto Yarımadası'nda 5 metrelik tsunami bekleniyor.

JAPONYA yeni yıla deprem haberi ile uyandı. USGS ülkenin kuzeydoğu bölgesindeki Ishikawa eyaletinde meydana gelen depremin 7.4 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

TSUNAMİ ALARMI VERİLDİ

Depremin ardından tsunami alarmı verildi. Japon kamu yayıncısı NHK TV, su baskınlarının 5 metreye kadar çıkabileceği konusunda uyardı ve insanları olabildiğince hızlı bir şekilde yüksek araziye veya yakındaki bir binanın tepesine kaçmaya çağırdı.

İLK TSUNAMİ DALGALARI KIYI ŞERİDİNE ULAŞTI

NHK, yüksekliği 1 metreyi aşan dalgaların Ishikawa eyaletindeki Wajima şehri kıyılarına çarptığını bildirdi.

NÜKLEER SANTRAL KONTROL EDİLİYOR

Depremin ardından bölgedeki nükleer santralde herhangi bir aksaklık olup olmadığının belirlenmesi adına kontrol edildiği açıklandı.

ABD merkezli haber ajansı AP depremin büyüklüğünü 7.5 olarak açıklamıştı.

AKILLARA 2011'İ GETİRDİ

Japonya'nın kuzeydoğusunda 11 Mart 2011'de bir deprem meydana gelmişti. 9.1 büyüklüğündeki depremde 19 binden fazla insan yaşamını yitirirken binlerce insan yaralanmış ve Fukuşima'daki nükleer santralde büyük çaplı hasar meydana gelmişti.

JAPONYA BAŞBAKANINDAN İLK AÇIKLAMA

Japonya Başbakanı Fumio Kishida depremle ilgili açıklamalarda bulunarak vatandaşlara seslendi. Kishida, "Bölgede yaşayanlar depremden hemen sonra bir an önce bölgeyi terk edin. Hükümete deprem ve tsunami ile ilgili açık bilgi paylaşılması talimatını verdim. Hasar incelenecek" dedi.

Kishida, vatandaşların güvenliğini sağlamak için hükümete talimat verildiğini de altını çizdi.

DEPREMDE 2 KİŞİ ÖLDÜ

Japonya’da meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde 2 kişi hayatını kaybederken, 50’den fazla ev yıkıldı. Japonya Polis Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, Nanao şehrinde 2 kişinin deprem nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Wajima İtfaiye Departmanı, depremde bölgede bulunan 50’den fazla evin yıkıldığını açıkladı. Japonya Baş Kabine Sekreteri Yoshimasa Hayashi ise, 6 kişinin enkaz altında kaldığını bildirdi.

Nomi şehrinde yaklaşık 100 kişi kamu binalarına sığınırken, Yamagata eyaletinde yaklaşık 2 bin kişi belediye tesislerine tahliye edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler