Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında yakalama kararı çıktı

Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında yakalama kararı çıktı

6 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında baba Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli hakkında tutuklanmaları talebiyle yakalama kararı çıkarıldı.

TÜRKİYE, 6 yaşında evlendirilen çocuk gelin olayını konuşmaya tüm hızıyla devam ederken baba Yusuf Ziya Gümüşel ve dini nikahlı eşi Kadir İstekli hakkında tutuklama kararı çıktı.

Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında kızı H.K.G'yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddialarına ilişkin iddianame geçtiğimiz günlerde kabul edildi.

İddianamede Kadir İstekli hakkında 30 yıldan az olmamak, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında da 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istendi.

YAKALAMA KARARI VERİLDİ

Olayla ilgili H.K.G’nin avukatı tarafından tutuksuz sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel hakkında tutuklama talep edildi.

Soruşturma kapsamında Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında yakalama kararı verildi.

BAKANLIK DAVA TARİHİNİN ÖNE ÇEKİLMESİNİ İSTEMİŞTİ

Öte yandan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duruşma gününün daha erkene çekilebilmesi için talepte bulunmasının ardından Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi talebi uygun bulmuştu.

DURUŞMA 30 OCAK'A ALINMIŞTI

Kadir İstekli, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel’in hakim karşısına çıkacağı ilk duruşma, 22 Mayıs 2023'ten30 Ocak 2023'e alınmıştı.

POLİS, VAKIF BİNASINA GİTTİ

Karar sonrası polis, şüphelileri yakalamak için Sancaktepe'de bulunan Hiranur Vakfı'na geldi.

Ancak şüpheliler, adreste bulunamayınca polisler ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler