Kahramanmaraş'ta 5 çocuk babası kendisini belediye önünde yaktı!

Kahramanmaraş'ta 5 çocuk babası kendisini belediye önünde yaktı!

Kahramanmaraş Afşin’de 5 çocuk babası Nuh Mercimek, belediye önünde gözyaşları içinde üzerine yanıcı madde dökerek kendini ateşe verdi. Nuh Mercimek ağır yaralandı.

KAHRAMANMARAŞ Afşin'de beş çocuk babası Nuh Mercimek canlı yayın açarak gözyaşları içinde belediyenin önünde kendini yaktı. Olayla ilgili Afşin Belediyesi'nden açıklama yapıldı.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE "DARP EDİLDİM" DEDİ

Nuh Mercimek Afşin Belediyesi tarafından darp edildiğini söyledi. Araç içinde üzerine yanıcı madde döken Nuh Mercimek "Gereğinin yapılmasını istiyorum. Yakacağım kendimi" dedi.

Nuh Mercimek ardından belediyenin önünde kendini ateşe verdi.

AFŞİN BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Afşin Belediyesi'nden aşağıdaki açıklama yapıldı:

"İlçemizde yaşanan elim hadise hakkında kamuoyunu bilgilendirme gereği hasıl olmuştur.

​Belediyemiz yakınında yaşanan ve bir vatandaşımızın kendisini yakmasıyla sonuçlanan olaylar silsilesinin vatandaşlarımıza izahı gerekmektedir.

​N. Mercimek isimli vatandaşımız, birkaç ay önce belediye binası içerisinde darp edildiğine dair sosyal medya hesaplarında paylaşımlar yapmış, belediyemizce işten çıkarıldığına dair iddialarda bulunmuştur.

​Söz konusu olaylar, N. Mercimek isimli vatandaşımızın "Dört Günlük" TYP (Toplum Yararına Proje) kapsamında Afşin Kaymakamlığınca işe alınması ve süre dolduğunda işten çıkarılması sürecinden ibarettir. Vatandaşımızın çalıştırılması ve buna ilişkin süreler belediyemiz nezdinde yürütülen ve sonuçlandırılan işler değildir ve belediyemizin bu hususta bir yetkisi bulunmamaktadır.

​Yaralanan Vatandaşımızın ve bazı kötü niyetli sosyal medya yöneticilerinin, belediye binası içerisinde vatandaşımızın, belediye personeli tarafından darp edildiğine yönelik iddiaları gerçek dışıdır. Vatandaşımız, birkaç ay önce belediyemize gelerek işe alınma talebinde bulunmuş, TYP sürecinin sonlandığı yönünde kendisine açıklamada bulunulmuştur. Açıklamalar üzerine sinir krizi geçirerek kendisine zarar vermeye kalkışmış, bu kalkışması belediyemiz güvenlik personeli tarafından engellenmiş, adli makamlar bilgilendirilmiştir.

Bugün yaşanan elim olayda​ vatandaşımız, ne yazıktır ki belediye personelimizin tüm ikna çabalarına ve sakinleşmesi yönündeki telkinlerine rağmen intihar girişiminde bulunmuş, personelimizce olaya müdahale edilmiş ve sağlık ekipleri haberdar edilmiştir.

​Belediyemizce vatandaşımızın tedavi süreci yakinen takip edilmektedir.

Vatandaşımıza acil şifalar diliyoruz.

​Belediyemizi hedef alan yanlış bilgilendirme ve itibarsızlaştırma çabalarına karşı gerekli hukuki süreçler başlatılmıştır.

Vatandaşlarımızın, resmi açıklamalar dışındaki bilgilendirmelere itibar etmemesi özellikle önem arz etmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.