Kalfatlılar'dan İngiltere Başbakanı Boris Johnson için imza kampanyası

Kalfatlılar'dan İngiltere Başbakanı Boris Johnson için imza kampanyası

Başbakanlıktan istifa eden Boris Johnson'ın, görevde kalması amacıyla Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Kalfat köyünde "Çankırılı Boris Johnson'ın her zaman yanındayız" sloganıyla imza kampanyası başlatıldı.

İNGİLTERE Başbakanı Boris Johnson, 7 Temmuz'da iktidardaki Muhafazakar Parti liderliğinden istifa ettiğini, başbakanlık görevini ise yeni lider seçilene kadar sürdüreceğini açıklamıştı.

Bu süreç yaşanırken İngiltere'de başbakanlık yarışı da hız kesmeden sürüyor. Boris Johnson'a Başbakanlığını devam ettirmesi için sürpriz bir destek geldi.

"ÇANKIRILI BORIS JOHNSON'IN HER ZAMAN YANINDAYIZ"

Çankırı'nın Orta ilçesinde bağlı Kalfat köyünde "Çankırılı Boris Johnson'ın her zaman yanındayız." sloganıyla imza kampanyası başlatıldı.

Boris Johnson'ın Kalfat'ta atalarının yaşadığı evin önünde bir araya gelen hemşehrileri basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Sinan Karaağaç, Boris Johnson'ın dün olduğu gibi bugün de yanında olduklarını söyledi.

kalfat-boris-johnson-resim-07.jpg

"KALFAT DEDELERİNİN MEMLEKETİ" 

Kalfat'ın Johson'ın dedelerinin memleketi olduğunu ifade eden Karaağaç, Boris Johnson'a desteklerini her zaman dile getirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Çankırı Kalfatlı olan hemşehrimiz Boris Johnson’ın Londra Belediye Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve ardından Başbakanlığı sürecinde Türkiye’deki yakınları olarak ona hep desteğimizi dile getirdik. Bu topraklardan olan ve kendisine sorulduğunda da gönül rahatlığıyla 'Kalfatlıyım' diyen Boris Johnson’ın dün olduğu gibi bugün de yanındayız. 

Başbakanlık döneminde Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olması, Cumhurbaşkanımızla olan samimi diyalog süreçleri gösteriyor ki o ata topraklarının kendisi için kıymeti oldukça önemli. 

Bizler de bugün onun başarılı olarak yürüttüğüne inandığımız Başbakanlığı bırakmaması ve görevini sürdürmesi adına hemşehrileri olarak desteğimizi ortaya koyuyoruz. 'Çankırılı Boris Johnson’ın her zaman yanındayız' sloganıyla Çankırı ve Türkiye genelinde imza kampanyası başlatıyoruz."

İmza kampanyasının sonucu merakla bekleniyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler