Kanada’da bıçaklı 2 saldırgan 10 kişiyi öldürdü, 15 kişiyi yaraladı

Kanada’da bıçaklı 2 saldırgan 10 kişiyi öldürdü, 15 kişiyi yaraladı

Kanada'nın Saskatchewan eyaletinde, 2 kişinin bıçaklı saldırılarında 10 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı.

Kanada polisi, Pazar günü erken saatlerde, çoğunlukla seyrek nüfuslu bir yerli toplulukta olmak üzere 10 kişinin ölümüne ve en az 15 kişinin yaralanmasına neden olan bir bıçaklama çılgınlığında iki şüpheliyi aradı.

Yaşanan olay, modern Kanada tarihindeki en ölümcül toplu cinayetler arasındaydı ve Amerika Birleşik Devletleri'nde daha yaygın olarak görülen kitlesel şiddet olaylarına alışkın olmayan ülke genelinde yankılanacağı kesin.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün Saskatchewan'daki saldırılar korkunç ve yürek parçalayıcı. Sevdiklerini kaybedenleri ve yaralananları düşünüyorum" dedi.

Polis, iki zanlıyı 31 yaşındaki Damien Sanderson ve 30 yaşındaki Myles Sanderson olarak adlandırdı, fotoğraf ve açıklamalar sağladı, ancak amaçları veya kurbanları hakkında daha fazla ayrıntı vermedi.

Polis, iki kişinin siyah bir Nissan Rogue ile seyahat ederken görüldüğünü ve James Smith Cree Nation ve Weldon köyündeki saldırıların yaklaşık 320 km (200 mil) güneyindeki Regina şehrinde görüldüklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler