Kar nedeniyle birçok karayolu trafiğe kapandı

Kar nedeniyle birçok karayolu trafiğe kapandı

Kar yağışı yine esaret getirdi. Konya'da yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle kenti komşu illere bağlayan Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya kara yolları ulaşıma kapandı.

Konya’da yoğun kar yağışı kent genelinde etkisi sürdürmeye devam ediyor. Kar yağışı, buzlanma ve tipi nedeniyle kenti komşu olan bağlayan Adana, Ankara, Antalya’ya bağlayan kara yolları ulaşıma kapandı.

Isparta kara yolunda ise TIR, otobüs ve kamyonların geçişine izin verilmedi. Kentte sadece Konya - Karaman kara yolu ulaşıma açık tutuluyor.

Yolların kapanmasıyla otobüslerin de geçişine izin verilmemesi üzerine yolcular şehirler arası otobüs terminalinde bekletilmeye başlandı.

AKSARAY-KONYA YOLU DA KAPANDI

Aksaray’da sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yağış ve buzlanma nedeniyle Aksaray- Konya kara yolu ulaşıma kapandı. Önlem alan polis, araçların geçişine izin vermedi. Ekipler, sürücüleri Sultanhanı ve Eskil ilçelerindeki tesislere yönlendirdi.

AFYONKARAHİSAR-KONYA YOLUNDA TRAFİK DURDU

Afyonkarahisar-Konya karayolunun yaklaşık 20 kilometresi yolda oluşan buzlanma ve kazalar nedeniyle trafiğe çift yönlü olarak kapatıldı.

Karayolunun Çay ilçesine bağlı Pazarağaç kavşağı yakınlarında kayan 42 ABK 835 plakalı TIR önünde seyreden 50 AC 835 plakalı TIR’a arkadan çarptı, ona ise en arkadan gelen 34 BUT 076 plakalı otomobil çarptı.

Bu kazada ismi henüz öğrenilemeyen biri kadın 2 kişi yaralandı. Kazanın ardından araçlar yolu kapatırken, bölgeye çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi.

Kazada yaralananlar yol kapalı olduğu için 112 Acil servis ambulanslarının ters istikametten gelmeleri ile ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

KARAYOLUNDA UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU

Polis ve jandarma ekipleri güvenlik gerekçesi ile otomobil ve ağır tonajlı araçların geçişlerine izin vermezken, karayolları ekipleri ise bölgede tuzlama çalışması başlattı. Yaklaşık 2 saattir çift yönlü olarak ulaşıma kapalı olan yolda sadece polis, ambulans ve görevli araçlarının geçişlerine izin veriliyor.

Buzlanmadan dolayı yoldan çıkan bir başka otomobil ise yol kenarındaki refüje girerek durabildi. İçerisinde iki kişinin bulunduğu araçta ölen ya da yaralanan olmazken, sürücünün kazadan dolayı hayli korktuğu gözlendi.

Öte yandan, kapanan karayolunda uzun araç kuyrukları oluşurken, sürücüler bir an önce trafiğin açılmasını bekliyor.

ANTALYA-KONYA KARAYOLU TÜM ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILDI

Antalya’yı Konya’ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolu üzerinde 1825 metre rakımlı Alacabel mevkiinde yoğun kar yağışı ve şiddetli tipi nedeniyle kara yolu tüm araç trafiğine kapatıldı.

Tipi nedeniyle Alacabel'de görüş mesafesi sıfıra kadar düştü. Dün saat 22.00 sıralarında TIR'ların geçişine izin verilmeyen yolda bugün saat 14.00 sıralarında TIR’ların da geçişine izin verilerek kontrollü şekilde devam eden trafik akışı Alacabel'de yoğun tipi ve kar yağışı nedeni ile yeniden kapatıldı.

Alacabel'de kar kalınlığı yer yer 50-70 santimetreye ulaştı. Akseki Bölge Trafik ekipleri yolda kontrol yaparak tüm araçları dinlenme tesislerine yönlendiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler