Karadeniz'de Rus bandıralı kuru yük gemisi battı! 6 Kişi öldü

Karadeniz'de Rus bandıralı kuru yük gemisi battı! 6 Kişi öldü

Kalkış limanı Gürcistan, varış limanı Bulgaristan olan Palau bayraklı kuru yük gemisi Bartın açıklarında battı. Filikalarda mahsur kalan 12 kişiden altısı sağ kurtarıldı, Bartın Valisi Sinan Güner diğer altının kişinin öldüğünü açıkladı.

Gürcistan’ın Poti Limanı’ndan yük alarak Bulgaristan’a giden Palau bandıralı ‘Arvin’ isimli kuru yük gemisi bugün sabah saatlerinde kötü hava şartları nedeniyle Bartın İnkum açıklarına sığındı. Gemi saat 12.20 sularında bir anda batmaya başladı ve ikiye bölündü. Geminin 12 personeli filikalara binmeye çalışırken, bazıları da can yelekleriyle denize atladı. Geminin battığını görenlerin ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri yönlendirilirken, batan geminin yakınında bulunan gemilerin de kurtarma çalışmalarına katılması istenildi. Ancak şiddetli rüzgar ve dalgalar nedeniyle gemiye yanaşılamadı. Dalgalar, Sahil Güvenlik botunun üzerini aştı. 

Milli Savunma Bakanlığı Kalkış limanı Gürcistan, varış limanı Bulgaristan olan Palau bayraklı kuru yük gemisinin arama-kurtarma çalışmaları için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bir fırkateyn görevlendirildiğini açıkladı.

Mürettebatın 10’unun Ukrayna, ikisinin Rus uyruklu olduğu öğrenildi. Bartın Valisi Sinan Güner altı kişinin sağ olarak kurtarıldığını, diğer altı kişinin vefat ettiklerini düşündüklerini söyledi. Arama kurtarma çalışmaları ise sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler