Karaelmas Ekspresi turistik tren seferleri başladı

Karaelmas Ekspresi turistik tren seferleri başladı

İnfotur kapsamında, "Kömüre Giden Demir Yolu-Yeşil Rota" üzerinde tren turizminin geliştirilmesine yönelik işbirliği çalışmaları kapsamında planlanan Karaelmas Espresi seferleri hayata geçti.

14 YILLIK hasret nihayet sona erdi ve Karaelmas Ekspresi dün tanıtım seferi kapsamında Çankırı'ya geldi. Çankırı İstasyonunda Vali M. Fırat Taşolar, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, AK Parti belediye başkan adayı Hüseyin Filiz ile birlikte protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaşımızın karşıladığı Karaelmas Ekspresi'nin gelişi Yâren gösterisiyle kutlandı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sn. Nadir Alpaslan'ın da katıldığı tanıtım seferi kapsamında trenle Çankırı'ya gelen misafirler ilin tarihi ve turistik mekanlarını gezdiler.

Kurşunlu ve Çerkeş ilçelerinde de mola veren Karaelmas Ekspresi, Çerkeş ilçesinden Karabük iline uğurlandı. Ekspresin yolculuğuna Vali Taşolar ve Bakan Yardımcısı Sn. Alpaslan'ın yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu da eşlik etti. Türkiye'nin yeni turistik treni olacak olan Karaelmas Ekspresi düzenli seferlerine 12 Nisan 2024 tarihi itibariyle başlayacak.

vali-ismail-hakki-esen-cankiri-resim-02.jpeg

karaelmas-cankiri-resim-022.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler