Karamanın koyunu, ortaya çıktı CANBAZ oyunu!

Karaman'ın koyunu, ortaya çıktı CANBAZ oyunu!

İl Genel Meclisi Başkanlığına seçilen Osman Canbaz'ın seçim vaatleri uygulandı ve Meclis karıştı!

İl Genel Meclisinin dünkü oturumunda yaşananlar, "Başkanlık" seçimlerinin hangi pazarlıklardan geçtiğinin en büyük delili.

Başkanlık koltuğunun Osman Canbaz'la belirlenmesinden sonra yapılacak komisyon seçimlerinde yaşanan gerginlik ve karşılıklı ithamlar, pazartesi günü yapılan seçimler öncesinde oy kullanacak Ak Partili ve de bağımsız üyelere verilen vaatleri de ortaya koydu.

İSTERSENİZ DÜNE DÖNELİM VE NELER YAŞANDIĞINA BAKALIM
Komisyonların seçimi için Ak Parti ve MHP grubunun verdiği isim listeleri ortaya konulunca, Ak Parti grubunda Ali Doğan, Visali Kara, Faruk Karabıyık ve Cihan Sezer'in listelerde olmadığı görüldü. Yapılan komisyon seçimleri bu doğrultuda tamamlandıktan sonra İmar Komisyonu üyeleri hakkında söz alan Kızılırmak İl Genel Meclis Üyesi Ali Doğan, “Nurettin Erdal bey bu işi iyi bilirken konudan anlamayan Hasan Bozkuş’un bu komisyonda olmaması gerekir” dedi.

Bunun üzerine kendisini tutamayan Merkez İl Genel Meclis Üyesi Hasan Bozkuş, “Ali Bey okumakla adam olunmuyor abi. Yerini bil, bu bir değil iki değil, terbiyesizlik yapma” dedi.

Ali Doğan da Bozkuş’a sert bir dille “Haydi aşağıya gel” diye karşılık verdi.

Tartışmaların hemen ardından Başkan Osman Canbaz birleşime 20 dakika ara verdi. Verilen arada Ali Doğan'ın Başkan Osman Canbaz'a "sen yalancısın" dediği de duyuldu ve tartışmalar ara süresince de devam etti.

meclis-oylama-resim-04.jpg

KOMİSYONLAR ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU
İhtisas komisyonları şu isimlerden oluştu; İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Hasan Bozkuş, Ali Karaca, Şerafettin Kılavuz ve Mehmet Çiloğlu.

Plan ve Bütçe Komisyonu: Mehmet Şahin, Recep Yılmaz ve Tevfik Rüştü Özgür.

Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu: Nurettin Dereli, Avni Demircioğlu, Cengiz Öngel ve Ali Rıza Küçükkutlu.

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Recep Yılmaz, Avni Demircioğlu, Nurettin Erdal ve Hüseyin Kaymak.

Tarım ve Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu: Şerafettin Demirtaş, Cengiz Öngel, Mehmet Şahin ve Hasan Çakır.

İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu: Niyazi Erince, Tuğrul Kaya, Nurettin Satılmış ve Galip Eker.

Araştırma ve Geliştirme Komisyonu: Ahmet Çelik, Tuğrul Kaya, Faruk Dilsiz ve Osman Uslu.

YAŞANAN OLAYLARIN ANALİZİNE GELİRSEK
Dün İl Genel Meclisinde yaşanan olayların altında yatan gerçek, Osman Canbaz'ın İl Genel Meclisi Başkanlığına giden yolda yaşananlarla özdeş. Şöyle ki; seçimler öncesi başta Faruk Karabıyık, Visali Kara İl Genel Meclisi Başkanlığına aday isimlerdi. Günler öncesinden yapılan hazırlıklar, seçimlere sıcak saatler kala Karabıyık ve Kara'nın çekilmesi ve Ali Doğan'ın 'devam' kararı ile sürdü.

Sözcü18 haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre, son saatlerde devreye Ak Parti Genel Merkezinden Hüseyin Tanrıverdi Ali Doğan'la görüşerek adaylıktan çekilmesini sağladı. Ali Doğan "başkan" adaylığından çekilirken, Osman Canbaz da başkan seçilebilmesi için kendisi için gerekli olan kritik oyları almak adına başta toplantı sayısı ve önemli işleri görüşen İmar Komisyonu olmak üzere, Encümen Üyeliklerini dağıtmada hiçbir beis görmediği yapılan seçimlerle ortaya çıktı.

İmar Komisyonuna Ali Doğan'ın kürsüde dile getirdiği gibi Hasan Bozkuş seçilirken, katip üyeliğine henüz Ak Partili olduğu yolunda başkanlığa yazısı gitmeyen bağımsız üye Tuğrul Kaya getirilirken, bazı Ak Partili üyelerden 6 isme 2'şer komisyon üyeliği verildi. Doğaldır ki bütün bunlar yaşanırken başta Ali Doğan olmak üzere Visali Kara, Faruk Karabıyık ve Cihan Sezer'e hiçbir komisyonda görev verilmedi.

ENCÜMEN ÜYELİĞİ SEÇİMLERİ YAPILDI
Bugün yapılan İl Genel Meclisi oturumunda gündem maddesi olan Encümen üyelerinin seçimi gerçekleştirildi ve Şerafettin Kılavuz, Avni Demircioğlu, Cengiz Öngel, Seyfettin Demirtaş, Nurettin Dereli seçilen isimler oldu.

Bu listede de Bayramören İl Genel Meclis üyesi Nurettin Dereli'nin başkanlık seçimleri öncesi verilen vaat sonucu yer aldığı kulislerde konuşulmakta.

ORTAYA ÇIKAN TABLO
İl Genel Meclisi Başkanlık seçimleri ve sonrasında yaşanılanlar göstermektedir ki, Osman Canbaz, bulunduğu makama bir kez daha seçilme adına, çeşitli siyasi oyunlar kaleme alınmış ve dün itibariyle de kaleme alınan oyunlar bir bir sahnelenerek uygulamaya konulmuş!

Anlayacağınız gökten 3 elma düşmüş, birisi muhalefetin başını yarmış, ikincisi Canbaz'ı iktidar yapmış, 3'üncüsü de bazı isimlere yeni koltuklar getirmiş!

Çankırı'ya mı!

Kaplarda kalan bulaşıkları sıyırmaya devam...

(Fotoğraf: Karatekin gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler