Karatekin Üniversitesi'nin ambulansı yok!

Karatekin Üniversitesi'nin ambulansı yok!

Üniversitenin rektörü 200 bin tl'lik makam aracına binerken, binlerce öğrenci için bir adet ambulans yok!

Çankırı Karatekin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Sultan Ceylan'ın yaşanan sağlık skandalı sonucu yaşamını yitirmesi, bazı soruları gündeme taşıdı.

Sözcü18 Haber Merkezi'ni arayan onlarca öğrenci velisi Sultan Ceylan'ın ölümü öncesi yaşanan 'ambulans' keşmekeşinin masaya yatırılması gerekliliğine dikkat çekerken ortaya atılan "Üniversite rektörü 200 bin tl'lik makam aracına binerken binlerce öğrenciyi bünyesinde barındıran Karatekin Üniversitesi'nin bir tane dahi müdahale ambulansı yok mu?" sorusu gündeme damgasını vuruyordu.

Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş'a makam aracı alındığı günlerde (2010) Üniversite Sekreteri "Sayın Rektörümüzün sağlığı ve hayatı her şeyden önemli! O yüzden onun sağlığı ve hayatı için gerekirse bütçemizin tamamını harcarız!" sözlerini hatırladığımızda öğrencinin sağlığı ile ilgili yapılan harcamaların hangi ölçülerde yaşandığı, Felsefe Bölümü son sınıf öğrencisi Sultan Ceylan'ın ölümü ile birlikte ortaya çıktı.

ÜNİVERSİTENİN MÜDAHALE AMBULANSI YOK!
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği ilk bilgilere göre, Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin yaklaşık 10 bin öğrencisine hizmet amacıyla herhangi bir 'sağlık' biriminin olmadığı gibi, bir tane dahi olsa 'müdahale ambulansı'nın bulunmadığı öğrenildi. Üniversitenin bir adet nakil ambulansına sahip olduğu şeklinde bir bilgi haber merkezimize düştü.

ÖĞRENCİLER DE SORUYOR: AMBULANS NEREDE - TIKLA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler