Kardeş Azerbaycan'da 'seferberlik' ilamı

Kardeş Azerbaycan'da 'seferberlik' ilamı

Azerbaycan Cumhuriyeti Seferberlik ve Askere Alma Hizmetleri Birimi resmi sitesinden seferlik çağrısında bulundu.

Azerbaycan Cumhuriyeti Seferberlik ve Askere Alma Hizmetleri Birimi’nin bildirisine göre Azerbaycan, yedek kuvvetlerdeki birimleri göreve çağırdı. Seferberlik ve Askere Alma Hizmetleri’nin yaptığı çağrıda şu ifadeler yer aldı:

“Azerbaycan Cumhuriyeti’nin, askeri görev ve askeri hizmet ile ilgili kanununa göre askeri görevliler, yedekte oldukları dönemde, askeri eğitim, muayene ve özel toplantılara çağrılabilirler. Azerbaycan Cumhuriyeti Seferberlik ve Askere Alma Hizmetleri Birimi tarafından, yedekte olan askeri görevlilerin, çeşitli uzmanlık alanlarındaki eğitimlere katılmak üzere çağrılmasına karar verilmiştir.”

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ayrıca Ermenistan’ın sınır ihlallerini arttırdığını ve sınır hattındaki durumun giderek kötüleştiği yönünde bir açıklamada bulundu. Ermenistan 12 Temmuz 2020’de Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine yönelik gerçekleştirdiği saldırı ile ateşkesi bozarak iki ülke arasındaki gerginliği yeniden alevlendirmişti. Tovuz bölgesi Türkiye’nin enerji güvenliği için de kritik bir konumda bulunuyor. Türkiye bu dönemde Azerbaycan’a her türlü desteği vereceğini belirterek çok sayıda birliğini de tatbikat ve eğitim için Azerbaycan’a gönderdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler