Karnesini evde bırakıp ölüme gitti

Karnesini evde bırakıp ölüme gitti

Ahşap bina çöktü: 1 çocuk öldü, 2 çocuk yaralandı.

Köy imamı, cami hoparlörlerinden "Herkes çocuğunu kontrol etsin, çocuğuna ulaşamayan bildirsin" anonsu yaptı. 

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı Hamurkesen köyünde çöken ahşap binanın altında kalan 9 yaşındaki Yusuf Özkan hayatını kaybederken kuzeni 6 yaşındaki Ahmet Özkan ile 13 yaşındaki Murat Coşkun ağır yaralandı.

Olay bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Uzun zamandır kullanılmayan tek katlı ahşap bina, içeride çocuklar oynarken aniden çöktü. Eski olması nedeniyle çöktüğü bildirilen binanın enkazı altında kalan Yusuf Özkan olay yerinde can verdi. Vatandaşlar tarafından enkazın altından çıkartılan Ahmet Özkan ile Murat Coşkun ise çağrılan ambulanslarla Şehitkamil Devlet Hastanesine götürüldü. 2 çocuğun durumunun ağır olduğu bildirildi.

Olay yerine gelin Sivil Savunma ve itfaiye ekipleri, binada 3 çocuğun daha olduğu bilgisi üzerine enkaz kaldırma çalışmasına başladı. Bu sırada da köy imamı, cami hoparlörlerinden "Herkes çocuğunu kontrol etsin, çocuğuna ulaşamayan bildirsin" anonsu yaptı. Ancak bu çağrıya yanıt veren olmayınca enkaz kaldırma çalışması durduruldu. Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın da olay yerine gelerek inceleme yaptı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

TÜM DERSLERİ PEKİYİ
Çöken ahşap binada can veren Yusuf Özkan’ın Hamurkesen Köyü İlköğretim Okulu 2’inci sınıfında tüm dersleri ’pekiyi’ olan karnesini öğretmeninden aldıktan sonra eve bırakıp, arkadaşlarıyla oyun oynamak için dışarı çıktığı anlaşıldı. Yakınları, "Derslerinde çok başarılı bir öğrenciydi. Karne sevinci yarım kaldı" dedi. Özkan’ın yakınları yasa boğulurken, ağabeyi Ahmet Özkan kardeşinin karnesini gazetecilere gözyaşları içinde gösterdi. Sinir krizi geçiren anne 42 yaşındaki Ayşe Özkan ise yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler