Kasımpaşa: 3 - Çaykur Rizespor: 1

Kasımpaşa: 3 - Çaykur Rizespor: 1

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Kasımpaşa evinde Çaykur Rizespor'u ağırladı.

2. dakikada Engin'in soldan ortasına arka direkte uygun durumda kafa vuruşunu yapan Holosko, meşin yuvarlağı yandan auta yolladı. 22. dakikada konuk takım Çaykur Rizespor öne geçti. Eren'in sol kanattan ortasında savunma arkasına sarkan Deniz, altıpasta kaleci Isaksson'dan önce yatarak yaptığı vuruşla takımını öne geçiren golü kaydetti: 0-1

31. dakikada Adem'in ara pasıyla ceza alanı içi sağ çaprazda buluşan Halil bekletmeden şutunu çekti, ancak uzak kale direğine çarpan top ters kanattan taca çıktı.

37. dakikada Kasımpaşa beraberliği yakaladı. Sancak'ın soldan ortaladığı topu Çaykur Rizespor savunmasında Eren kafayla ceza alanı dışına uzaklaştırdı. Meşin yuvarlağı göğsüyle indiren Babel, uzak mesafeden yerden yaptığı şık vuruşla topu filelere gönderdi: 1-1

39. dakikada ev sahibi ekip 2-1 öne geçti. Sancak'ın soldan ortasında savunma arkasına sarkan Adem, iyi yükselerek kaleci Serkan'dan önce kafa vuruşunu yaptı. Çaykur Rizesporlu oyuncuların faul kararı beklediği pozisyonun devamında meşin yuvarlağı önünde bulan Halil, topu boş kaleye yuvarlayarak takımını öne geçirdi: 2-1

42. dakikada Babel'in sağdan kullandığı serbest vuruşta ceza alanında kafalardan seken top altıpas gerisindeki Barış'ın suratına çarparak filelere gitti. Pozisyonun başlangıcında elle müdahale bulunduğunu işaret eden hakem Alper Ulusoy, ilave yardımcı hakemi ile görüştükten sonra gol kararı vermedi. Kasımpaşalı oyuncular, Ulusoy'un bu kararına uzun süre itiraz etti.

İlk yarının kalan süresinde iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu olmadı ve devre arasına 2-1 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle girildi.

Karşılaşmanın 2. yarısında da ilk yarıda olduğu gibi Kasımpaşa üstünlüğü vardı. Ev sahibi ekibin bir çok pozisyon yakaladığı maçta 4. gol de maçın yıldızı Babel'den geldi. Hollandalı oyuncu ceza sahasının solundan yaptığı net vuruşla fileleri havalandırdı ve maçtaki farkı 2'ye çıkardı. 

Golden sonra iki takım da çok net pozisyonlar yakalasa da maçta başka gol sesi çıkmadı ve Kasımpaşa sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı. Kasımpaşa bu galibiyetle ligde 3 maçın ardından tekrar 3 puana kavuştu.

Bu galibiyetin ardından Kasımpaşa ligdeki puanını 16'ya çıkarırken, Çaykur Rizespor 10 puanda kaldı. Kasımpaşa ligde önümüzdeki hafta Bursaspor'a konuk olacak. Çaykur Rizespor ise evinde Karabükspor'u ağırlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler