Kastamonu Emniyet Müdürü, İstihbaratın başına getirildi

Kastamonu Emniyet Müdürü, İstihbaratın başına getirildi

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire

Başkanlığı'na Kastamonu Emniyet Müdürü Ömer Altıparmak atandı.

Altıparmak, Adana'da izindeyken görev değişikliğini öğrendi. Amasya, İzmir ve Adana'da İstihbarat ve Terörle Mücadele birimlerinde çalışan Altıparmak, Ocak 2010 tarihinde Polis Başmüfettişliği görevinden Kastamonu Emniyet Müdürlüğü görevine atandı.

Ömer Altıparmak, Kastamonu’da yaptığı çalışmalarla kısa sürede vatandaşın büyük taktirini kazandı. Halkla iletişime verdiği önemle bilinen Altıparmak'ın, Adana'da bulunan ailesini ziyaret etmek için Cuma günü bu kentte gittiği öğrenildi.

Bugüne kadar İstihbarat ve Terörle Mücadele konusuna bir çok kurs ve eğitim aldığı bilinen Ömer Altıparmak, bir çok yurt dışı görevinde de bulundu.

ÖMER ALTIPARMAK KİMDİR?
1962 İzmir doğumlu olan Ömer Altıparmak, 1980-1984 İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü'nden muzun olduktan sonra 1985-1986 Ankara Polis Akademisi Özel Eğitim Sınıfı'nı bitirdi.Devlet Lisan Okulu'nda İngilizce Eğitimi alan Ömer Altıparmak, Terörle Mücadele, İstihbarat, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Kurslarına katıldı. 1996-1997 yılı Bosna Hersek'te oluşturulan Birleşmiş Milletler Polis Gücü (IPTF) ve 1999-2001 yılları arasında Kosova'da oluşturulan Birleşmiş Milletler Polis Gücü'nde (UNMIK) görev yapan Altıparmak, Birleşmiş Milletler Polis Gücü'nde ise Investigation (Soruşturma), Human Rights Regional Coordinator (İnsan Hakları Bölge Koordinatörü), Chief Of Regional Intelligence Unit (Bölge İstihbarat Müdürü) olarak görev yaptı. Yaptığı çalışmalardan dolayı çok sayıda maaş taltifi ve takdirname ile ödüllendirilen Ömer Altıparmak, iyi derecede İngilizce ve orta derecede Boşnakça biliyor. Altıparmak, evli ve iki çocuk babası.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler