Kayıp çocuklardan kara haber

Kayıp çocuklardan kara haber

Kayseri'nin Talas İlçesi'nde 2 yıl önce Ramazan Bayram'ında şeker toplamak için evden çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan ikisi kardeş, 3 çocuğun cesedi, Yozgat'ın Çayıralan İlçesi'nde toprağa gömülü olarak bulundu

Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişinin yapılan sorgularında suçlarını itiraf ettikleri belirtildi.

Talas İlçesi Yenidoğan Mahallesinde 21 Eylül 2009 tarihinde Ramazan Bayramının ikinci günü şeker toplamak için evden ayrılan ve bir daha da haber alınamayan 8 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin ile 6 yaşındaki kardeşi Dilruba ve komşularının çocuğu 10 yaşındaki Türkan Ay olayıyla ilgili olarak polisin yürüttüğü çok çalışmalar sonuç verdi.

kayseri-kayip-cocuk-resim-03.jpg
 
Yaklaşık 2 yıla yakın sürdürülen çok yönlü soruşturmanın ardından polis ekipleri, bugün gece geç saatlerde Yozgat'ın Çayıralan İlçesi'nde olayla ilgili 2 kişiyi gözaltına aldı.

Polis merkezine götürülen şüpheliler, yapılan sorgularında Kayseri'de kaçırdıkları 3 çocuğu, öldürdükten sonra Çayıralan'da toprağa gömdüklerini itiraf etti. Bunun üzerine şüpheliler, Cumhuriyet Savcısı'nın gözetiminde olay yerine götürülerek çocukların gömülü bulunduğu yer tespit edildi.

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, olayın adli açıdan Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütüldüğünü, cesetlerden alınacak parçalarla yapılacak DNA testi sonrası çocukların kimliklerinin netleşeceğini söyledi.

Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın ise, şüpheli sayısının yapılacak olan otopsi ve DNA testleri sonrası şüpheli sayısının artabileceğini belirterek soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?
Talas ilçesinde Yenidoğan Mahallesi Timuçin Caddesi Hunat Sokak üzerindeki Hunat Sitesi B Blok 5'nci katta oturan Leyla ve Hamza Tekin çiftinin çocukları, Dilruba ve Ahmet Tekin'den 22 Eylül 2009 tarihinden itibaren  bir haber alınamadı. Mehmet Cemile Oğulcuklu İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi ile aynı okula başlayacak olan Dilruba, için herkes seferber oldu. İşçi emeklisi Hamza Tekin, çocuğunun bulunmasını isterken ev hanımı anne Leyla Tekin, evlatlarının hayatlarından endişe ettiğini söyledi.

MUTLU HABERİ BEKLİYORDU
4 çocuk babası Hamza Tekin, polisle birlikte her yeri aradıklarını ifade etmişti Talas Dilek Sokak üzerindeki Özdilek Apartmanı birinci katta oturan kayıp 10 yaşındaki Türkan Ay'ın annesi ev hanımı Özlem ise, çocuğunun için sürekli gözyaşı döktü. 11 yıllık evli 2 çocuk annesi Türkan da gözyaşları arasında gelecek mutlu haberi beklediğini belirtti.

Çocuğunun Mehmet Cemile Oğulcuklu İlköğretim Okulu 5'nci sınıf öğrencisi olduğunu hatırlatan baba İbrahim Ay da da çok üzgün olduğunu ifade etti. Melikgazi Belediyesi temizlik işyerinde çalışan İbrahim Ay, çocuğunun bulunmasını için gece gündüz çalıştıklarını  sölylemişti.

kaynak: gazeteport.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler