Kayıp Kırgız öğrenci polis denetiminde bulundu

Kayıp Kırgız öğrenci polis denetiminde bulundu

Bulgaristan’a gitmek üzere geldiği İstanbul’da kaybolduğu öne sürülen Jazgül Shamuratova (20) Ümraniye’de bulundu. Polisin yabancılara yönelik yol kontrolünde bulunan üniversiteli gencin, ülkesinin konsolosluğuna teslim edildiği belirtildi.

KIRGIZ üniversite öğrencisi Jazgül Shamuratova (20), 22 Haziran'da İstanbul'a geldi. İddiaya göre 3 aylık çalışma programı için Türkiye’ye gelen Kırgızistan uyruklu genç öğrenci bir süre İstanbul’u gezdi, ailesiyle telefonla görüştü.

Jazgül Shamuratova geldikten 3 gün sonra esrarengiz şekilde ortadan kayboldu. Aile kızlarına ulaşamayınca panik yaşamaya başladı.

Aile Kırgızistan Büyükelçiliği’nden yardım istedi. Durum Kırgızistan İstanbul Konsolosluğuna iletilince, emniyete kayıp başvurusu yapıldı.

DENETİMLERDE BULUNDU

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri yapılan başvuru üzerine araştırma başlattı. Polisin araştırması ve ailenin endişeli bekleyişi dün son buldu.

Jazgül Shamuratova, polisin dün yaptığı denetimlerde bulundu. Ümraniye'de yabancılara yönelik yapılan denetimde bulunan genç kızın, polise başvuru yapan ülkesinin konsolosluğuna teslim edildiği belirtildi.

YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI​​​​​​

Kırgız üniversite öğrencisi Jazgül Shamuratova (20) Kırgızistan'dan, özel bir şirket vasıtasıyla yaklaşık 3 aylık çalışma programına katılmak üzere, 22 Haziran'da geldiği İstanbul'da kayboldu. Jazgül, Kadıköy’de 24-25 Haziran tarihleri arasında iki farklı esnafın yanında kaldığı ortaya çıkmış, o esnaflar kayıp Shamuratova’yı iki kez polis karakoluna götürdüklerini iddia etmişti. Jazgül Shamuratova’nın, Hasanpaşa Polis Karakolu’na girdiği ve çıktığı anlar karakolun çevresindeki güvenlik kameralarına da yansımıştı. Shamuratova’yı son görenlerden, esnaf Sevinç Kurtuluş kaybolan Kırgız öğrenciyle aralarında yaşanan konuşmaları anlattı.

10 gün önce ortadan kaybolan Kırgız üniversite öğrencisiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı

"HAVALİMANINDA BİRİLERİYLE KAVGA ETMİŞ"

Esnaf Sevinç Kurtuluş, "İlk Kadıköy’de karşılaştım. Kafeye getirdim. Hakan Bey diye biri vardı, o Rusça bildiğim için beni çağırdı. 11.00-11.30 civarlarıydı. Konuştum, sadece Bulgaristan’a Varna’ya gitmesi gerektiğini, kaybolduğunu söyledi. Pasaportu falan yoktu yanında, yardımcı olmaya çalıştım. Pasaportunu sordum. ‘Yok’ dedi, kendisi de bilmiyor sadece 'kafeye yakın bir otelde bıraktım' diyor. ‘Biletimi alırsan pasaportumu getirttiririm' dedi. Çok da rahat konuşuyordu. Varna’da bir otelin adını söyledi. Havalimanından yürüyerek geldiğini söyledi. 'Üç gün yürüdüm, üç gündür açım' dedi. Buraya geldi, biraz bir şeyler yedirdim. ‘Valizimi kaybettim’ dedi, daha doğrusu ‘Havalimanında valizimi bıraktım, valizimi almam lazım" dedi. 'Yanlışlıkla, yanlış otobüse bindim' dedi. 'Normalde Varna’ya gitmem gerekiyor’ dedi. Orada havalimanında kavga etmiş birileriyle. ‘Valizimi almadan çıktım’ dedi" şeklinde konuştu.

10 gün önce ortadan kaybolan Kırgız üniversite öğrencisiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı

"POLİSİ İSTEMEDİ"

Evde yaşananları anlatan Sevinç Kurtuluş, "Eve götürdüm, düşündüm. Üç gündür dışarıda olduğu için duşunu alsın dedim yardımcı olmak için. Geldi, evde Yemek yedi. O arada kuzenimle Rusça konuştu, anlattı. Çalışmak için, anlaşmalı çalışmak için gidiyormuş Varna’da otele. Annesine ulaşmaya çalıştık ama meğerse aradığımız kendi numarasıymış. Ondan sonra işte sadece 'havalimanından valizimi almam gerekiyor' diye anlatıyor sürekli. Biz de pasaportunu alalım, bilet alayım dedim. ‘Bilet al pasaportumu ben getirttiririm’ dedi." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler