Kaymakamdan beklenen istifa

Kaymakam'dan beklenen istifa

Vedat Beki'nin günler öncesinden duyurduğu haber dün gerçekleşti ve Kurşunlu Kaymakamı Ünal Coşkun, istifasını verdi.

Kurşunlu Kaymakamı Ünal Coşkun, MHP'den Sivas milletvekili aday adayı olmak için dün görevinden istifa etti.

Kamu personeli için son gün olan 10 Mart 2011 tarihinde istifasını gerçekleştiren Coşkun'un memleketi Sivas'tan MHP adaylık müracaatında bulunacağı öğrenildi. Coşkun'un istifası görev yaptığı Kurşunlu'da üzüntü yarattı. Sözcü18 haber merkezinin Kurşunlu'da vatandaşlar arasında yaptığı araştırmada, sokaktaki vatandaşın Kaymakam Ünal Coşkun'a karşı kısa sürede oluşan sevgi ve güven nedeniyle "Nedendir bilinmez Kaymakam beyin istifasını istemiyorduk. Kendisine ricalarda bulunduk! Galiba ikna edemedik" dediler.

Bilindiği gibi Ünal Coşkun, 2007 seçimlerinde MHP Sivas 6. sıra adayı olmuştu.

VALİ ÖNER DE İSTİFA ETTİ
Öte yandan yaklaşık 4.5 yıl Çankırı Valiliği görevinde bulunan, daha sonra Isparta ve son olarak da Kırklareli Valiliğine atanan Ali Haydar Öner de dün akşam saatlerinde istifasını verdi.

Kırklareli Valisi Ali Haydar Öner, CHP'den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Kararını valilik binasında düzenlediği basın toplantısıyla açıklayan Vali Öner, "Dilekçenin mürekkebi kurumadan önce basına ve kamuoyu ile bu kararımı paylaşıyorum. Cumhuriyet Halk Partisinden milletvekili aday adayı olmak için istifa ediyorum. Adaylıktaki ilk tercih yerim memleketim Adana'dır. Tabii bu CHP yönetiminin kararıyla Adana, Ankara, İstanbul veya İzmir olabilir. Bu kararı alırken aile ve yakın çevreme danışarak aldım. Bundan sonraki siyaset hayatımda insanların sorun ve problemlerini çözmek için çaba göstereceğim" dedi.

İSTİFALARA AYHAN ÖZKAN DA DAHİL OLDU
Çankırı doğumlu ve son olarak Edirne Vali Yardımcılığı görevinde bulunan Ayhan Özkan da dün Ak Parti Ankara 2. Bölgeden milletvekili aday adayı olma yolunda istifasını verdi.

İstifası ile ilgili olarak Sözcü18 haber merkezine konuşan Ayhan Özkan "Bugüne kadar sağlamış olduğum bilgi birikimim ve tecrübelerimle siyaset yapma kararı aldım. Siyasi tercihimi de Ak Partiden yana kullanarak Ankara 2. Bölgeden aday adaylığı müracaatında bulunacağım. Allah kısmet ettiyse bu ülke insanına TBMM çatısı altında parlamenter olarak hizmet etme düşüncesindeyim. Ankara'daki Çankırılı hemşerilerimin de beni bu yolda yalnız bırakmayacaklarını düşünüyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler