Kayseri kapalı cezaevinde isyan

Kayseri kapalı cezaevinde isyan

Kayseri Kapalı Cezaevi Müdürlüğü tecrit bölümünde çıkan isyanda 11 mahkum yangında zehirlendi.

Kayseri Kapalı Cezaevi'nde kalan bir grup mahkum, yataklarını ateşe vererek yangın çıkardı. Yangın kısa sürede söndürüldü.

Alınan bilgiye göre, Melikgazi ilçesi Gültepe Mahallesi'ndeki Kapalı Cezaevi'nin ''tecrit'' bölümünde kalan bir grup mahkum, sabah saatlerinde kauçuk yatakları ateşe vererek yangın çıkardı.

Tecrit koğuşundaki yangın, cezaevi personelinin ve jandarmanın müdahalesiyle diğer koğuşlara yayılmadan söndürüldü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ise yangına müdahale etmeden geri döndü.

Dumandan etkilenen 11 mahkum, cezaevine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından cezaevi araçlarıyla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde götürüldü. Burada ayakta tedavileri yapılan mahkumlar daha sonra cezaevine geri getirildi. Polisin, yangına müdahale ve mahkumların hastaneye götürülmeleri sırasında çevrede geniş güvenlik önlemi aldığı dikkati çekti.

Yangının, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda yapılan değişiklikten yararlanmak için başvuran ancak sonuç alamayan mahkumlar tarafından çıkartıldığı iddia edildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler