Kayserispor - Fenerbahçe maçına bir kez daha deplasman yasağı kararı

Kayserispor - Fenerbahçe maçına bir kez daha deplasman yasağı kararı

Süper Lig'in 24. haftasında oynanacak Kayserispor - Fenerbahçe maçına yeniden deplasman yasağı kararı verildi.

SÜPER Lig'de 4 Mart Cumartesi günü Yukatel Kayserispor ile Fenerbahçe arasında oynanacak maç öncesinde sarı-lacivertli taraftarların ikinci kez karşılaşmaya alınmamasına karar verildi.

İlk olarak Kayseri İl Güvenlik Kurulu, Fenerbahçe taraftarlarının maça alınmayacağını duyurdu. Ardından yapılan itirazlar neticesinde mahkeme deplasman yasağı kararını kaldırdı.

FENERBAHÇE İTİRAZ EDECEK

Yaşanan son gelişmeye göre Kayseri 2. İdare Mahkemesi'nin kararına, Kayseri Valiliği tarafından yapılan itirazı üst mahkeme kabul etti. Bu karar neticesinde Fenerbahçe taraftarı maça alınmayacak.

Fenerbahçe Kulübü ve avukatlar, taraftarın ikinci kez alınmaması yönündeki karara da itiraz edecek.

ALİ KOÇ SAAT 17:00'DE AÇIKLAMA YAPACAK

Öte yandan mahkemeden çıkan son karar üzerine Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un saat 17:00'de gündemle ilgili bir açıklama yapacağı bildirildi.

İL GÜVENLİK KURULU’NUN YAPTIĞI SAVUNMA!

Mahkemenin yürütme durdurma kararına karşı idare, mahkemeye cevap dilekçesini gönderdi.

Dilekçede yasak kararının gerekçesi "Ortak acılara karşı milletçe tek vücut olduğumuz bu günlerde futbolun ayrışmaya yönelik art niyetli amaçlara bir alan olarak görülmesini engellemek" olarak gösterildi. Kayserispor kulübü kendilerine gelen bilgiler olduğunu ifade etmişti, ancak dilekçede bu bilgilerden bahsedilmedi. Ayrıca dilekçede "Kimsenin bir hak kaybı olmayacak, maçlar zaten şifresiz yayınlanacak" ifadesiyle Fenerbahçe taraftarlarının hak kaybının olmayacağı iddia edildi.

"ÜLKE GENELİNDE KAOS İSTİHBARATI"

Kayseri İl Güvenlik Kurulu savunmasında, "Dava konusu il spor güvenlik kurulu kararının güvenlik gerekçesi ile 6222 sayılı Kanuna uygun olarak alındığı, söz konusu müsabakada iki takım taraftarının karşı karşıya gelmesi halinde istenmeyen olayların meydana gelebileceği, kavga ve kaos ortamının oluşabileceği ve olası olumsuz durumların ülke geneline yayılabileceği yönünde kuvvetli istihbarat bilgilerinin olduğu, bu durum karşısında kamu düzeninin bozulmasını önlemek amacıyla misafir takım seyircisinin stadyuma alınmamasına yönelik uyuşmazlığa konu kararın kanuna ve hukuka uygun olarak alındığı, ayrıca işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların oluşmayacağı belirtilerek davanın ve yürütmenin durdurulması isteminin reddi gerektiği savunulmaktadır" ifadelerine yer verdi.

"7 GÜN İÇİNDE İTİRAZ EDİLEBİLİR"

Kayseri 2’nci İdare Mahkemesi’nce alınan nihai karar ise şöyle:

"2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 27’nci maddesinin 2’nci fıkrasında, ‘Danıştay veya idarî mahkemeler, idarî işlemin uygulanması hâlinde telâfisi güç veya imkânsız zararların doğması ve idarî işlemin açıkça hukuka aykırı olması şartlarının birlikte gerçekleşmesi durumunda, davalı idarenin savunması alındıktan veya savunma süresi geçtikten sonra gerekçe göstererek yürütmenin durdurulmasına karar verebilirler…’ hükmüne yer verilmiştir. Dosyanın incelenmesinden; olayda, yukarıda anılan Kanun hükmünde öngörülen şartların bir arada gerçekleşmediği anlaşıldığından, yürütmenin durdurulması isteminin reddine, tebligatın tamamlanmasına, kararın tebliğini izleyen günden itibaren yedi (7) gün içerisinde Ankara Bölge İdare Mahkemesine itiraz yolu açık olmak üzere 03/03/2023 tarihinde oy birliğiyle karar verildi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler