Keçiörene Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi

Keçiören'e 'Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'

Keçiören - Kuşcağız'da yapılacak yapının temeli atıldı.

Keçiören Belediyesi tarafından Kuşcağız Mahallesinde yapılacak olan Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nin temel atma töreni yoğun bir katılımla yapıldı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, önceki adı Damla Kültür ve Kongre Merkezi olan tesise usta sanatçı Neşet Ertaş'ın ismini verme kararı aldıklarını söyledi.

Yoğun katılımın olduğu görkemli törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak,Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Ak Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, hemşeri dernek ve federasyonlarının başkanları, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
ak-keciorenbeld-nesetertastemelatmatoreni-sozcu-resim-091.jpg
 
USTA SANATÇI NEŞET ERTAŞ'IN İSMİ KEÇİÖREN'DE YAŞAYACAK
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Türk halk Müziği'nin efsanesi merhum Neşet Ertaş'a büyük bir vefa örneği göstererek önceki adı Damla Kültür Kongre Merkezi olan merkeze usta sanatçı Neşet Ertaş'ın ismini vereceklerini açıkladı. Başkan Ak'ın isim değişikliğiyle ilgili açıklaması katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Neşet Ertaş'a Allah'tan rahmet dileyen Başkan Ak, "Bu ülkenin en önemli değerlerinden birini kaybettik. Türkiye'deki tüm kesimin takdirini kazanan bu ülkenin sesi bu ülkenin ozanı Neşet Ertaş'ı kaybettik. Allah'tan rahmet diliyoruz. Keçiören Belediyesi olarak bir karar aldık ve adı Damla Kültür Kongre Merkezi olan bu tesisimize Neşet Ertaş ismini vereceğiz. Böylece büyük usta Keçiören'de ismi ve hatırasıyla yaşamış olacak. Böylece onun eserlerine ve camiasına da saygımızı göstermiş olacağız " dedi. 
 
MERKEZ BÖLGEYE YENİ BİR HAVA KATACAK
Tesisin mimari yapısıyla Ankara'ya yeni bir kimlik kazandıracağını belirten Başkan Ak şöyle konuştu: "Keçiören'in ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz bir merkezin yapımı gerçekleştireceğiz. Merkezimiz mimari yapısı ile Ankara'ya yeni bir kimlik katacak. Ankara'da ve Keçiören'de sembol binalardan birisi olacak. Kapalı alan itibariyle 7 bin 600 metrekare alana sahip, 800 kişilik bir kongre merkezi olacak. Sadece toplantıların ve kongrelerin değil görsel sanatların  sergilendiği bir merkez olacak. Tiyatrosundan konserine farklı gösterilere kadar bir çok farklı etkinliğin bir arada yapılabildiği bir merkez olacak. Ayrıca içerisinde fuaye salonlarımızda mevcut olacak. Bu fuaye salonlarımız da sanatla alakalı olan çalışmalarımızda önemli ihtiyacımız olan sergi salonlarımız bulunacak. Merkezimizle yeni sergi salonlarımızı da bölgeye kazandırmış olacağız. Özellikle bu bölge Keçiören'in tam ortasında yer alan bir bölge. Yapacağımız yeni merkezimiz buraya renk katacak, buranın havasını değiştirecek"
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler