Kemal Kılıçdaroğlu: Makul şüphe ile sizi tutuklayabilirler

Kemal Kılıçdaroğlu: Makul şüphe ile sizi tutuklayabilirler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, gündeme dair şu değerlendirmelerde bulundu:

CHP GENEL MERKEZİ’NE KURŞUN
Akşam bir TV programı vardı, sonra da Sayın Davutoğlu aradı geçmiş olsun diledi, olayı takip ettiklerini söylediler. Çok teşekkür ettiğimi belirttim, nazik telefonları için teşekkür ediyorum.

Hangi gerekçeyle ateş ederler anlamakta zorlanıyorum. Bizlerin gizli kapaklı işimiz yok, düşüncelerimiz ortada, herkes beğensin diye bir görüşümüz de yok. Farklılıklara tahammül etmemiz gerekir.

DAHA YUMUŞAK BİR DİLİN KULLANILMASINDA YARAR VAR
Türkiye gergin bir ortam olmaya başladı. Birbirimiz mesafe koymaya başladık, bu ortamdan çıkmamız lazım. Bu gerginliği yaratanlar da siyasetçiler, ben de siyasetçiyim. Daha yumuşak bir dilin kullanılmasında yarar var, gerginliklere yol açabiliyor.

MEHMET ALİ ŞAHİN’İN AÇIKLAMALARI
Seçime giderken gelecek seçim konuşuluyor. Bize kaynak nereden bulacaksınız diye soruyorlar asıl siz seçim kaynağını nerden buldunuz? Seçime harcanan parayı başka şeylere harcardık. Bizi tek başına iktidar yapın yoksa yine seçime giderim diyorlar böyle bir şey olabilir mi? Davutoğlu’na “Siyaset kurumunun çözüm üretemediği” algısı halk arasında güçleniyor, bizim sorunları çözmemiz lazım dedim. Sayın Şahin’in söyleminin anlamı “Biz halka güvenmiyoruz” dur. Dayatma kültürü topluma enjekte edilmeye çalışıyor, “Beni tek başına iktidar yok yoksa görürsün gününü” deniliyor. Ben Erdoğan’dan çok Davutoğlu’nun bağımsız iradesi var. Özel bir siyaset anlayışı var, bulunduğu makam hiçbir sorumluluk taşımayan bir makam anayasaya göre öyle. Başbakan sorumluluk taşıyor ama iradesi yok ülkeyi nasıl yönetecek? Türkiye’yi kim yönetiyor belli değil, böylesi ilk kez başımıza geliyor.

MAKUL ŞÜPHEYLE TUTUKLAYABİLİRLER
Makul şüpheyle sizi tutuklayabilirler, malınıza haciz koyabilirler. Bunların olmaması gerekir. 2 temel sorun alanı var. Cumhuriyet Savcısı bir yazıyla el koyup kayyum atıyorsa demokrasi ve hukuk askıda demektir. Kayyum olarak atanan kişilerin iktidara yakın kişiler olması… Oraya bilinçli bir operasyon yapıldığını adete kamuoyuna haykırıyorlar. Savcıya sorma gerekiyor, gerekçe nedir? Suçu varsa cezasını verirsiniz ama malına ek koymak çok yanlış. Buna medya, barolar tepki göstermezse ben istediğimi yaparım yolu açılmış olur.

SEÇİMDE NASIL BİR TABLO ÇIKACAK?
2 Kasım’dan önce yorum yapmak yanlış olur. Bu tabloyu görmek lazım. CHP olarak uzlaşma kültürümüzü sürdüreceğiz, tek başımıza iktidar olsak bile gerginliği azaltacağız. Bu ayrışma ve bölünme çok vahim tablolar yaratıyor.

CHP’NİN OY ORANI ÇOK FAZLA DEĞİŞMİYOR…
BU DURUMU NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?
Başarının kuralı bana göre iktidar olmaktır. Ben seçimlerden sonra başarı yakaladık diye bir cümle hiçbir zaman kurmadım, demokrasi kazandı dedim. Bütün siyasi partiler barajın kaldırılması yönünde görüş beyan ettiler. CHP için “İktidar bir şey yapar, CHP itiraz eder” algısı var bu biraz da bizim eksikliğimizden oldu, şimdi bu algıyı yıkmaya çalışıyoruz. Seçim bildirgesi hazırladık, kaynak soruldu. 4 aşamalı bir bildirge hazırladık. Daha yumuşak bir dil, herkesi kucaklayan bir kullandık.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler