Kentsel dönüşüm bir fırsattır

"Kentsel dönüşüm bir fırsattır"

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, hak sahiplerine avantajlarını anlattı.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Altıağaç-Karaağaç ve Hüseyingazi mahallelerini gezerek, bu üç mahalleyi kapsayan Altıağaç-Karaağaç ve Hüseyingazi Kentsel Yenileme ve Gecekondu Yenileme Projesi hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Projeye dair yapılan çalışmaları vatandaşlarla paylaşan Akgül’e, Başkan yardımcısı Ahmet Müfit Yıldırım ve Başkan Danışmanı Aydın Demir eşlik etti. Esnafı da tek tek gezerek, hal hatır soran Akgül, projenin sosyal konut standartlarının çok üzerinde gerçekleşeceğini söyledi. Akgül; "Kentsel dönüşüm bir fırsattır. Sizlerin isteklerini, çıkarlarını ve faydalarını asla göz ardı etmiyoruz" dedi.

Ağustos ayından itibaren 977 anlaşma
Kentsel dönüşümün gerekliliğine vurgu yapan Akgül, geçtiğimiz Ağustos ayından itibaren başlanan anlaşmalar neticesinde bugüne kadar 977 vatandaşla anlaşma yapıldığını kaydetti. Üç mahallenin de çok eğimli ve topografyası bozuk bölgede bulunduğunu belirten Akgül, "Bu bölgede arazinin topografyasından dolayı imarlaşmada büyük sıkıntı yaşanmaktaydı. Düzenli bir yapılaşmaya sahip olmayan bu bölgenin sorununu çözmek için çalışma başlattık. Projenin yapılacağı alanda arazi tespit çalışması yaptıktan sonra kentsel tasarım çalışması yaptık. TOKİ ile protokolümüzü tamamladık. Konutların tasarımını hazırladık. Vatandaşların biran önce konutlarını alabilmeleri için tüm şartları vatandaşın lehine hazırladık" dedi.
 
Konut değil, yaşam alanları oluşuyor
575 bin metrekarelik alanda uygulanacak Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi'nde, TOKİ tarafından yapılacak 2 adet cami, 20 bin metrekare eğitim kompleksi alanı, spor alanları, Kızılay Sosyal Hizmet Binası, 2 adet temalı kent park, kreş alanı, ticari alanlar, teknik alt yapı alanları, kapalı pazar alanı, aile merkezi, bilgi evi, yeşil alan, otopark ve sosyal donatılar yer alıyor. Proje kapsamında bin 400 gecekondu yıkılıp yerine 5 bin 750 konut üretilecek. 5 ayrı konut tipi bulunan projede hiçbir vatandaş mağdur edilmeyecek. Gecekondusu olan ve tapusu olan, tapu tahsis belgesi olan veya ne tapusu ne de tapu tahsis belgesi olmayıp sadece gecekondusu olan vatandaşlar da hak sahibi olacak. Projede site yaşamının ön planda olacağını kaydeden Akgül, “Geniş yeşil alanları, spor alanları, ortak yaşam alanları, açık otopark alanları ve ticaret merkezlerimizle Mamak'ın en cazip ve tercih edilen mekânlarını oluşturuyoruz. Gelecek nesillerin, çocuklarımızın daha modern, yaşam standartları yüksek bir şehirde yaşamasını istiyorsak, kentsel dönüşümü düşünmemiz gerek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler