Kiev'de top atışları arasında tahliye sürüyor

Kiev'de top atışları arasında tahliye sürüyor

Ukrayna'da çatışmalar devam ederken gözler, Rusya'nın top ateşinden kaçmak için nehri geçmeye çalışan Kiev banliyösü Irpin'in sakinlerine çevrildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları nedeniyle 3 gündür belli saat aralıklarında gerçekleşen sivillerin tahliyeleri sırasında çatışmalar devam ediyor.

Kiev yakınlarındaki İrpin'de siviller, çatışmalar arasında tahliye edilmeye çalışılıyor

Pazar günü bir Rus askeri saldırısının hedefi olan Kiev’in kuzeybatısındaki Irpin banliyösünün belediye başkanı Oleksandr Markushyn, Rus kuvvetlerinin Ukrayna’daki tahliye yolları boyunca sivilleri hedef aldığını söyledi.

Belediye başkanı Oleksandr Markushyn CNN’e yaptığı açıklamada “Bunlar bir ordu değil, bunlar hayvan. Sivilleri öldürüyorlar. Şehrimizi, konutlarımızı ve ambulanslarımızı bombalıyorlar. Ambulanslara ateş ediyorlar. Bu sadece bir canavarlık” dedi.

Çok sayıda çocuk ve yaşlının da bulunduğu siviller, patlama bölgesinden kaçmak için evlerini terk ederek yanlarına aldıkları birkaç eşya ile Kiev'e geçmeye çabalıyor.

Belediye başkanına göre Pazar günü, iki havan veya top mermisi banliyödeki bir kontrol noktasına isabet etti ve iki çocuklu bir aileyi ve Rus işgalinden kaçmaya çalışan diğer birkaç sivili öldürdü.

Ukraynalı yetkililer, kontrol noktasının son günlerde Rus ordusu tarafından yoğun bombardımana maruz kaldığını söyledi.

Markushyn, Irpin tahliye çabasının ilk gününde Rus güçlerinin treni bombaladığını ve ikinci gün demiryolunu havaya uçurarak üç kişinin yaraladığını söyledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ise Irpin’de tahliye sırasında iki çocuklarıyla birlikte yaşamını yitiren ailenin fotoğraflarını paylaştı.

Şiddetli çatışmaların yaşandığı ve hasar gören bir köprünün altına sığınan sivillerin görüntüsüyle basına yansıyan Irpin’de, 200’ü çocuk yaklaşık 2 bin kişi Ukrayna Polisi tarafından tahliye edildi.

Görüntülerde yaşlılarla çocuklu ailelere polislerin yardımcı olduğu görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler