Kılıçdaroğlu: Oyumuzu verelim, düşük internet hızına ‘elveda’ diyelim

Kılıçdaroğlu: Oyumuzu verelim, düşük internet hızına ‘elveda’ diyelim

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dijital altyapıyı ele aldığı yeni bir video paylaştı. “Bay Kemal’in Tahtası” serisinin 9'uncu videosunu yayınladı.

MİLLET İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yeni bir video paylaştı.

"Bay Kemal'in Tahtası" serisinin 9’uncu videosunu yayınlayan Kılıçdaroğlu, dijital altyapıya ilişkin projelerini açıkladı.

"SAĞLAM BİR İNTERNET ALTYAPISINA VE IŞIK HIZINDA İNTERNETE İHTİYACIMIZ VAR"

"Dijital bir çağın içindeyiz" diyerek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, "Dünya yapay zeka alanındaki büyük gelişmeleri, kuantum teknolojileri, akıllı ilaçları, giyilebilir teknolojileri ve nesnelerin internetini konuşuyor. Peki geleceğin dünyasında geri kalmamak için öncelikli olarak neye ihtiyacımız var? Sağlam bir internet altyapısına ve ışık hızında internete" ifadelerini kullandı.

"DÜNYA İLE REKABET ETMEK İSTİYORSAK..."

"Dünya ile rekabet etmek istiyorsak; Bir, Türkiye'nin her bir köşesine ışık hızında internet götürmeliyiz" diyerek sözlerine devam eden Kılıçdaroğlu şu açıklamalarda bulundu:

"BÜYÜKŞEHİRLERDE SANİYEDE 1 GİGABİT İNDİRME HIZINA ULAŞACAĞIZ"

"İki; sık sık yaşanan bağlantı kopma sorunlarının önüne geçmeliyiz. Bunun için de sağlam bir internet altyapısına ihtiyacımız var. Gigabit internet olarak bilinen internet hızı neden tüm büyük şehirlerimizde olmasın? Olacak. Büyükşehirlerimizde saniyede 1 gigabit; kentlerimizde saniyede en az 100 megabit indirme hızına ulaşacağız.

"DÜNYADAN GERİ KALMAYACAKSINIZ"

Gençler, bugünün dünyasında en kıymetli şey zaman. Bu hızlara eriştiğimizde zamandan büyük tasarruf sağlayacaksınız. Saniyelerin bile uzun kaldığı bazı dijital işlemlerde dünyadan geri kalmayacaksınız.

"5 YIL İÇİNDE 35 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPACAĞIZ"

Güzel ülkemizi fiber ağlarla öreceğiz. Fiber optik ağamızın uzunluğunu en kısa sürede 2 milyon kilometreye çıkaracağız. Dahası; ülkemizin elektronik ve haberleşme altyapısını geliştirmek amacıyla 5 yıl içinde 35 milyar dolar yatırım yapacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler