Kılıçdaroğlu seslendi, bakanlık harekete geçti: KYK borçları Erdoğan’ın önünde

Kılıçdaroğlu seslendi, bakanlık harekete geçti: KYK borçları Erdoğan’ın önünde

Türkiye'nin gündemine oturan üniversite öğrencilerinin KYK kredi borçları ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışmalarını tamamladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) kredileriyle ilgili çalışmayı tamamladığı öğrenildi.

TRT’nin aktardığına göre Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, üniversite öğrencilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla KYK kredi borçları ile ilgili çalışmanın hızlandırılarak 2022-2023 akademik yılı güz dönemine kadar tamamlanmasını istedi.

“Konunun siyasi bir malzeme aracı olmaması amacıyla çalışmaların kamuoyuna duyurulmadan devam ettiğini” öne süren yetkililer, bakanlığın kapsamlı bir çalışma yürüterek bu süreçte gençlerin mağduriyet yaşamamaları için yapıcı bir çözümün hazırladığını belirtti.

KYK kredi borçları ile ilgili çalışma 18 Temmuz’da gerçekleşecek olan kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulacak.

KEMAL KILIÇDAROĞLU “ÖDEMEYİN” DEDİ

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) borcunun faizli ödeme tutarını sosyal medya hesabında paylaşan bir gencin paylaşımına yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gençlere sesleniyorum: Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda." ifadelerini kullanmıştı.

GÖLGE CUMHURBAŞKANI

İktidarın son dönemde yaptığı tüm atılımlar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yıllardır çözmenin yolunu gösterdiği konulardan ibaret olması dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler