Kılıçdaroğlu'ndan açıklama: Milletin iradesine bloke koymayın

Kılıçdaroğlu'ndan açıklama: Milletin iradesine bloke koymayın

Türkiye'nin tarihi seçiminde AA'nın açıkladığı manipülatif veriler tartışma yarattı. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, oy sayım işlemi devam ederken düzenlediği basın toplantısında konuştu.

TÜRKİYE genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu. Oy verme işlemleri, saat 17.00'de sona erdi ve sayım devam ediyor. Seçim sonuçlarını takip eden Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Oyumuzun yüksek olduğu yerlerde ısrarla sonuçlara itiraz ediyorlar, bloke ettiğiniz Türkiye'nin iradesidir. Her bir oy sayılana kadar buradayız" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle:

"Sevgili halkım, oyumuzun yüksek olduğu sandıklarda üst üste itirazlarla sistemi bloke ediyorlar. Örnek, Ankara'da 300, İstanbul'da 783 sandıkta ısrarla itirazlar var. 6 kere itiraz edilen sandık var, 11 kere itiraz edilen sandık var. Bloke ettiğiniz Türkiye'nin iradesidir. İtirazlarla olacağı engelleyemezsiniz. Bu işin bir oldu bittiye getirilmesine asla izin vermeyeceğiz. Algı yönetimiyle uğraşmayı bırakın. Bu mesele ciddidir. Bırakın oylar gelsin, sonuç bir an evvel belli olsun. Ülkenin belirsizliğe artık tahammülü yoktur. Milletin iradesinden korkmayın. YSK'yı sorumluluğa davet ediyorum. Elimizde ıslak imzalı tutanaklar var. Halkın oyalanmasına izin vermeyin. Tekrar ediyorum bu milletin iradesine bloke koymayın. Sahadaki demokrasi emekçilerimize sesleniyorum. Sandıkları ve seçim kurullarını asla terk etmeyin. Her bir oy sayılana kadar biz buradayız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler