Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'Ezik' çıkışı!

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'Ezik' çıkışı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence başkanlığı heyetiyle görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın basına yansıyan fotoğrafını hedef aldı. Söz konusu fotoğrafta, "Cumhurbaşkanı" Erdoğan'ın, ABD "Başkan Yardımcısı" Pence ile masa başında yan yana oturması eleştiri konusu olmuştu.

Kılıçdaroğlu da konuşmasında, o fotoğrafı havaya kaldırarak, Erdoğan için "ezik" yorumunda bulundu.

"Bu fotoğraf Erdoğan'ı rahatsız etmeyebilir, ama Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir vatandaşı olarak beni rahatsız etti" diyen Kılıçdaroğlu, "Mütekabiliyet dediğimiz bir kural vardır. Bir başkan yardımcı, başkanla aynı pozisyonda oturuyor. Oturması gereken yer Fuat Oktay'ın karşısı. Ama Erdoğan onu yanına alıyor. Neden? Ezik. Bu beni rahatsız ediyor" dedi.

"BUNUN ADI İŞKENCEDİR"
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

- 15 Temmuz şehitleri için toplanan 309 milyon lira nereye gitti? 15 Temmuz için para topladın? Nerede bu para? Cevap yok. Bu soruyu sorma... Niye sormayayım? Hangi gerekçeyle sormayacağım? Nerede bu para?

- Geçen hafta parlamentoda adalet reformunun birinci bölümü Meclis'te kabul edildi. Devletin dini adalettir. Adalet üzerine insanoğlu düşüncelerini ifade eder. Canlı olan her şeyin hakkı ve hukuku vardır. Onu koruyacak olan da bizler, insanlardır. 'Düzenleme geldi diye adalet geldi' diye bir şey yok. Adaleti mumla arıyoruz. Adalet bu ülkeye gelene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

- Hala sözde 'adalet geldi'. Hala şafak baskınları yapılıyor. Sabahın köründe insanların evi basılır mı ya? Telefon edersin gelir. Şafak baskını yapıyor, tutukluyorsunuz. Gözaltına alıyorsunuz. Bunun adı işkencedir. Açarsınız telefonu, 'Şu saatte gel kardeşim, ifadeni alacağız.' Geliyorsa gelir. Neden ailenin gözü önünde, bir babanın ters kelepçeyle götürülmesi hangi vicdanda vardır? O çocukların bunu görmesi doğru mudur acaba?

- 1 Yılda 26 bin 115 kişiye Cumhurbaşkanı'na hakaretten soruşturma başlatılmış, 4 bin kişiye de dava açılmıştır. AK Parti Genel Başkanı'nı eleştirmeyecek mi bir insan?

- KHK ile 125 bin 687 kişi devletten ihraç edildi. İhraçların ardından FETÖ borsası kuruldu. Kayınpederi olanlar dışarıda, garibanlar içeride.

- Saray sosyetesinin başındaki zat diyor ki; 'Her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şey yok'. Doğrudur, ama saray için doğrudur. Lale Devri yaşıyorlar. Bu saray için geçerlidir, peki garibanlar ne yapacak? Her üniversite bitiren iş bulacak diye bir şey yok diyorsun. Senin çocukların için geçerli, partililerin için geçerli ama bu fakir fukara için geçerli değil. 

- Üretmez, borçla geçinirseniz Trump'ın tweetlerine maruz kalırsınız. 82 Milyonu tefeciye teslim ettiler. Bu kadar milyar dolar tefecilere faiz verilmez. O milyar dolarlarla fabrika kurulsaydı ne olurdu? On binlerce kişi iş sahibi olurdu. Hiçbir devlet başkanı da kalkıp Türkiye'yi ekonomisi üzerinden vurmayacaktı, eleştirmeyecekti. Yuları kaptırdılar. Tefecilere yuları kaptırdılar. Yuları kaptırırsan atların nereye gideceğini sen değil yuları tutan gösterir.

"EZİK" ÇIKIŞI...
- Tüm bunlar dururken bunların uğraştığı bir şey. 'Arabada sigara içmeyeceksin.' Sana ne kardeşim, araba benim. Senin başka derdin yok mu? Millet sigara içmese senin bütçe açığın daha da artacak. 

- Suudi Arabistan’da demokrasi var mı? Suudi Arabistan ve Türkiye, Suriye’de barış için silah gönderdiler. Suriye’ye demokrasi mi geldi, hayır. Süleyman Şah Türbesi’ni kendi topraklarımızdan çıkarmak zorunda kaldılar. Bunu da büyük bir başarı olarak satıyorsun. Kendi toprağından kaçan nasıl kahraman olur?

- 'Ben Trump’la görüşürüm, heyetle görüşmem' dedi. Görüştü. O masaya oturdu. Cumhurbaşkanlığı forsunun önünde ABD Başkan Yardımcısı ile eşit konuma oturdukları fotoğraf beni rahatsız etti. Mütekabiliyet dediğimiz bir kural vardır. Oturması gereken yer Fuat Oktay’ın karşısı. Erdoğan onu yanına oturtuyor çünkü ezik.

- ABD sopa gösterdi 'mal varlığını araştıracağız' diye. Erdoğan'ın aslan kesilmesini beklerdim, arada yapıyor ya... 'Ey Trump, sen benim mal varlığımı mı araştıracaksın? Araştırmazsan namertsin. Verilmeyecek tek kuruş hesabım yoktur' diyecekti. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bizi bu kadar aşağılayan bir mektup gelmedi. Johnson'un mektubunu hatırlıyorsunuz değil mi? 'Yeni bir dünya kurulur, o dünyada Türkiye yerini alır' diyordu. İşte İnönü budur. Allah aşkına bu mektubu nasıl hazmettiniz? Nasıl kozlar var ABD'nin elinde ki bunu yalayıp yuttular? Mal varlığıyla ilgili mi, başka bir şey mi? 'Sorunlarını çözmek için çok uğraştım' diyor Trump. Özel sorunlar mı, ailevi sorunlar mı, finansal sorunlar mı? Hangi sorunları çözmek için uğraşır Trump? Bütün partiler tepki gösterdi, AK Parti'den tık yok. Ve 18'inde açıklama yapıyor Erdoğan, 'Elbette bunu unutmadık. Bizim karşılıklı olan sevgi saygımız da bunları sürekli olarak gündemde tutmaya müsaade etmiyor.' Adamda mide olur ya, nasıl kaldırdınız? Vakti ve saati ne zaman gelecek bekliyoruz. O mektup bütün devletlerin arşivine girdi.

MEKTUPLA İLGİLİ 7 SORU
Şimdi ben 7 soru soruyorum.

1. Hiç bir şekilde diplomatik teamüllere uymayan ve hakaret dolu ifadeler içeren bu mektubu "bu üslup kabul edilemez" diyerek neden iade etmediniz?

2. Okuduğunuzda bu ifadeleri nasıl hazmettiniz? Neden ve hangi korku, endişe ve ruh haliyle bu mektubu kabul ettiniz?

3. Hakaretler içeren mektubu anında iade etmediğiniz gibi, kamuoyundan da gizlediniz. Neden?

4. Bu mektubu Amerikalılar kamuoyuna duyurmasaydı üstünü örtecek, sessiz mi kalacaktınız?  

5. Hakaretler içeren mektubun üstünü artık örtemeyeceğinize göre, milletin onurunu nasıl kurtaracak ve bu yakışıksız üsluba Türkiye ve ABD arşivlerine girecek şekilde nasıl cevap vereceksiniz? 

6. “Türkiye Cumhuriyeti'nin şan ve şerefini korumak” T.C. Cumhurbaşkanları'nın anayasal görevidir. 82 Milyonun huzurunda ettiğiniz yemini hatırlıyor musunuz?

7. Ettiğiniz yeminde bahsi geçen “namus ve şeref” kavramları sizin için neyi ifade etmektedir? 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler