Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert cevap

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert cevap

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik, "Utanmadan soruyor ‘deprem paralarını nereye harcadınız’ diye. Van depreminin ardından 20 katrilyon para harcadık" açıklamasına deprem bölgesi Elazığ'dan yanıt verdi.

Deprem bölgesinde ziyaretlerini sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ’da konuştu.

"Belki anlattıklarını yeteri kadar kavrayamamış olabiliriz. Jeoloji dünyasının kullandığı dille bizimkinin arasında fark var. Liyakat nedir her işin uzmanına o işi vermek demektir. Yerin altından fay mı geçiyor, hareketli mi değil mi, biz bilemeyiz. Bunu bu iş için yıllarını veren uzmanlar verir."

"VERGİNİN HARCANDIĞI YERİ BİLMEK DEMOKRASİNİN GEREĞİ"
Kemal Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

"Hepimiz vergi veriyoruz eyvallah. Sanmayın ki sadece büyükler ödüyor. Çocuk, doğduğu andan itibaren vergi öder. Deprem vergisi de ödüyoruz, özel iletişim vergisi. 'Bu vergiler ne oldu? Bu vergilere ne yaptınız?' dedim yine kıyamet koptu yine en ağır hakaretlerle karşı karşıya kaldık. Bu vergiyi sadece ben ödemiyorum. Vatandaş olan herkes ödüyor. Bir vergi nereye harcanıyor bilmek bizim hakkımız. Demokrasinin bir gereğidir. Ben vergimi ödüyorsam devlete yönetenlere de soracağım. Devleti yönetenler kendi ceplerindeki parayı değil bizim paramızı harcıyor. Yine kıyamet koptu, yine kızdılar.

VAN'DAKİ DEPREMZEDELERE EVLER SATILDI
'Sen Van Depremi'nde neler yaptığımızı biliyor musun?' Biliyorum değerli arkadaşlar. 644 kişi hayatını kaybetti. 'Oraya 20 milyar dolar para harcadık' deniyor. Ne zaman? 644 kişi öldükten sonra. Soru şu neden 644 kişi ölmeden yapmadınız? Ben bu soruyu sordum. Kriz yönetimi ayrıdır. Önlem almak ayrıdır. Binaları yaptınız doğru ama hepsini sattınız depremzedeler bunları satın aldılar. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler