Kılıçdaroğlu'ndan ÖTV tepkisi: Biraz daha sabredeceksiniz

Kılıçdaroğlu'ndan ÖTV tepkisi: Biraz daha sabredeceksiniz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımında, "Araçlarda ÖTV konusunda ciddiye alınacak bir tarafları olmadığını bir kez daha ispatladılar." dedi ve devam etti...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla binek otolar için oranlara esas Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahlarında değişikliğe gidildi.

Kararla, motor silindir hacmi 1600 CC altındaki araçlarda matrah alt limiti 120 bin liradan 184 bin liraya yükseltildi. Matrah üst limiti ise 200 bin liradan 280 bin liraya çıkarıldı.

DÜZENLEME ÖNE ÇEKİLDİ

Otomobilde matrah düzenlemesinin gelecek aydan itibaren yapılacağının duyurulması sektörde alım satımları durma noktasına getirip piyasayı kilitleyince, düzenleme öne çekildi.

1 Aralık'ta duyurulması beklenen matrah düzenlemesi, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak hayata geçirildi.

BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI

Düzenlemenin beklentileri karşılamadığını ifade eden sektör temsilcileri, sıfır araçlarda yüzde 5-16; ikinci el araçlarda ise yüzde 5-10 aralığında sınırlı bir indirim bekliyor.

KILIÇDAROĞLU: BİRAZ DAHA SABREDECEKSİNİZ

Kılıçdaroğlu Twitter'dan yaptığı son paylaşımda "Araçlarda ÖTV konusunda ciddiye alınacak bi tarafları olmadığını bir kez daha ispatladılar. Biliyorum hayal kırıklığı yaşıyorsunuz ama Bay Kemal sözünü vermişti, biraz daha sabredeceksiniz, o kadar." dedi ve Ağustos ayında yaptığı paylaşımı ekledi.

İşte o paylaşım:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler