Kılıçdaroğlu'ndan TÜİK paylaşımı: İşçiden 300 milyar dolar çalındı!

Kılıçdaroğlu'ndan TÜİK paylaşımı: İşçiden 300 milyar dolar çalındı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile TÜİK'e sert çıktı, ""TÜİK eliyle 300 milyar dolar çalındı" diyen CHP lideri, işçilere seslendi.

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kişisel Twitter hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Paylaşımında Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) çok sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "İşçiden 300 milyar dolar çalındı" dedi.

CHP lideri, şu ifadeleri kullandı:

"TÜİK eliyle işçiden 300 milyar dolar çalındı. 5 ay sonra borcumuzu ödemeye başlıyoruz. Ücret vergisinin devlete değil, işçiye ödenmesini sağlayacağız. “E biz beyaz yakalılar?” dediğinizi duyar gibiyim. Siz de işçisiniz, kanmayın bunlara. Tabii ki size de borcumuzu ödeyeceğiz."

İşte o paylaşım:

TÜİK ÖNÜNDEN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Açıkladığı veriler nedeniyle birçok kesim tarafından eleştirilen TÜİK’e en büyük tepkilerden biri CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan gelmişti.

2022’nin aralık ayında TÜİK’in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine randevu vermeyen TÜİK’e gitmişti. Kılıçdaroğlu ve CHP yetkililerinin gittiği TÜİK, kapılarını açmamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler