Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 10 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası TBMM'de

Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 10 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası TBMM'de

Son dakika haberlerine göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da arasında bulunduğu 10 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyaları, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Milletvekili dokunulmazlığı kadırılması için bugün meclise 10 yeni tezkere gelirken bu 10 fezleke arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için de bir dosya bulunuyor.

Gelen fezlekelerin 8'i CHP'li, 2'si ise HDP’li milletvekillere ait.

CHP tarafından yapılan açıklamada, "Aralarında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bulunduğu 10 milletvekiline ait fezleke ve dokunulmazlık dosyaları, TBMM Başkanlığına sunuldu. Bu konudaki Cumhurbaşkanlığı Tezkereleri, Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona havale edildi" denildi.

Açıklamaya göre, fezlekeleri Karma Komisyona sevk edilen milletvekilleri adları şu şekilde:

CHP'den İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ve HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül.

CHP açıklamasında 10 yeni dokunulmazlık dosyası ile birlikte TBMM'deki dosya sayısının bin 300'e yükseldiğine işaret edildi.

Açıklamaya göre, CHP'li milletvekilleri hakkında 248, İYİ Partililer hakkında 12, HDP'liler hakkında 913, DBP'liler hakkında 56, DP'liler hakkında 6, TİP'liler hakkında 9, Yenilik Partisi'nin 1, bağımsız milletvekilleri hakkında 33, MHP'liler hakkında 2 ve AKP'li milletvekilleri hakkında 14 fezleke ve dokunulmazlık dosyası bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler