Kılıçdaroğlu'nun mezarlık ziyareti sırasında çirkin provokasyon

Kılıçdaroğlu'nun mezarlık ziyareti sırasında çirkin provokasyon

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Adıyaman'da mezarlık ziyaretinde dua ettiği sırada, kimliği belirsiz bir kişi sözlü saldırıda bulundu.

MİLLET İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman’da Belediye Mezarlığı’nı ziyareti bir provokasyona da sahne oldu.

Kılıçdaroğlu belediye başkanları ve partililerin ziyaretinde, depremde hayatını kaybedenler için dua edildiği sırada kalabalığın içerisindeki bir kişi Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak bağırmaya başladı.

Kimliği belirsiz kişi, imama Kemal Kılıçdaroğlu'nu göstererek "Bu Fatiha okumayı bilmiyor ki, sen buna neden Fatiha okutturuyorsun?" diye bağırdı.

Büyük tepkiye yol açan kişi, çevredekiler tarafından uzaklaştırıldı.

ÖZGÜR ÖZEL: İZLEDİĞİNİ GÖRÜYORDUK

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlü saldırı hakkında konuştu. Özel, söz konusu provokasyonun depremzedelerin sorunlarını gölgelemek için yapıldığına işaret etti.

HalkTV'den Fırat Fıstık'a konuşan Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Bu büyük acının yaşandığı kentte bayramın birinci gününü geçirmek istedi. Geldiğimizde Adıyaman’da isimleri belli olmayan, numaralarla defnedilen depremzedeleri ziyaret ettik. Kameraları görenler 'Nerede bu devlet' diye sordular. Orada o kadar çok 'Neredeydiler' denildi ki, bizi takip eden, özellikle belki 10 metre takip eden bir grup… Varlığının farkındaydık, bizi izlediğini görüyorduk ama ne yaptığını görmüyorduk. Depremzede insanları görünce oranın gündemini başka bir noktaya getirmek için mezar başına dolaştılar. Sizin de gördüğünüz görüntülerde Fatiha okunmasına ilişkin oradan o yakışıksız söylem geldi. Biz işin o kısmıyla hiç meşgul değiliz."

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaşanan olay sonrası Twitter'dan yaptığı açıklamada; "Mezarlıkta acılı insan her şeyi söyleyebilir, yapabilir; acısına vermek gerekir. Bugün bunları konuşmayalım, kayıplarımızı hakkıyla analım. Lütfen o insanımızı da ifşa edecek şeyler yapılmasın, özellikle sosyal medyada sorumlu davranalım. Benim hakkım varsa ben helal ettim." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler