Kilis'te 'kayıp' olarak aranan küçük kızın cesedi kuyuda bulundu

Kilis'te 'kayıp' olarak aranan küçük kızın cesedi kuyuda bulundu

Kilis'te, önceki gün okuldan çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan Suriye uyruklu 9 yaşındaki Gina Mercimek'in, bir evin bahçesindeki su kuyusunda beline briket bağlı cesedi bulundu. Ev sahibi H.B. gözaltına alındı.

İlkokul 3’üncü sınıf öğrencisi Gina Mercimek, salı günü okuldan çıktıktan sonra evine dönmedi. Ailesi, Mercimek’e ulaşamayınca polise kayıp başvurusunda bulundu.

Arama çalışması başlatan ekipler, ailenin oturduğu Okçular Mahallesi’nde, H.B.’ye ait müstakil evin bahçesindeki su kuyusunda Gina Mercimek’in cansız bedenine ulaştı. Beline briket bağlı olduğu belirlenen Mercimekin cesedi, ekipler tarafından kuyudan çıkarılarak otopsi için morga kaldırıldı.

ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

9 yaşındaki Gina Mercimek’in ölümünden dolayı şüpheli olarak gözaltına alınan H.B. Ekrem Çetin Mahallesinde yakalandı. Beşevler polis merkezine getirilen şüphelinin sorgusu sürüyor.

Öte yandan yaşanan olaya tepki gösteren Kilisli vatandaşlar polis merkezi önünde toplandılar. Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt vatandaşları sakinleştirerek dağılmalarını sağladı.

kilis-supheli-resim-03.jpg
9 yaşındaki Gina Mercimek'in ölümüyle ilgili olarak gözaltına alınan H.B.

DOSYAYA GİZLİLİK KARARI VERİLDİ

Öte yandan kan donduran olayla ilgili sürdürülen geniş çaplı soruşturmanın ardından, H.B. ve A.A. adlı 2 zanlı gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri sürerken, konu ile ilgili Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan "Soruşturma çerçevesinde gizlilik kararı alınmış olup, soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımızca titizlikle ve özenle sürdürülmektedir" açıklaması yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler