Kırgızistanın başkenti Bişkekten selam var

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'ten selam var

Uzun yıllar Çankırı'da Ankara Üniversitesine bağlı

Meslek Yüksek Okulu müdürlüğü görevinde bulunan ve halen Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bulunan Kırgizistan-Türkiye Manas Üniversitesinin Türkiye tarafı rektörü olan Prof. Selahattin Balcı'dan Çankırı'ya ve Çankırı insanına selam var.

Selam nasıl geldi derseniz; selamı getiren kendisi de Çankırılı olan ve halen Konya Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüdaverdi Erer.

3-6 Kasım tarihleri arasında Bişkek'te Kırgızistan - Türkiye Manas Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 3. Veteriner Fakültesi Dekanları toplantısı nedeniyle Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bulunan Prof. Erer, toplantının ev sahiplerinden olan Prof. Balclı ile karşılaşıyor ve kendisine ilk söylediği cümle "Çankırılıyım".

Böylesi bir tanışma ile başlayan ikili arasındaki sohbet, Prof. Balcı'nın Çankırı'da görev yaptığı dönemleri, Prof. Erer'e aktarması, Erer'in Balcı ile ilgili düşüncelerini ve hatırladıklarını anlatması toplantıların gerçekleştiği 3 gün süresince devam ediyor.

Prof. Erer ve Prof. Balcı arasındaki sohbetler sadece bununla sınırlı kalmıyor. Prof. Erer "Veteriner Fakültesi dekanları olarak bizler de Manas Üniversitesi Veteriner Fakültesine elimizden geldiğince  desteğimizin süreceğini, ortak araştırma projeleri-özellikle hayvancılık ve zoonozlar hakkında, akademisyen yetiştirme, öğrenci eğitimine Türkiye'de staj ya da bir dönem eğitim ve ders vermede öğretim üyesi desteği konularında yardımlarımızın olabileceğini  söyledik. Sanıyorum artık Sebahattin bey ile çalışmalarımız görevde olduğumuz sürece devam edecek" dedi.

Ve Prof. Erer sözlerini "Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'te, Çankırı'yı ve Çankırı insanını seven bir dostun selamlarını sizlere iletiyorum. Bu vesile ile değerli hemşerilerimin ve sizlerin bayramını kutluyorum." şeklinde tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler