Kırıkkale'den Sumitomo İşçisine Destek : Zafer Direnen Emekçinin Olacak

Kırıkkale'den Sumitomo İşçisine Destek : Zafer Direnen Emekçinin Olacak

Sumitomo işçilerinin grevinin 4. gününde, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Recep Sefer ve CHP Kırıkkale İl Başkanı Av. Onur Yüksel Bozdağ, gençlik kolları ekibi ile birlikte fabrika önünde emekçilerle buluştu.

CHP Kırıkkale İl Başkanı Av. Onur Yüksel Bozdağ "Mücadelenizin arkasındayız, yanındayız. Siz nerede isterseniz biz oradayız. İşçilerin emrindeyiz",diyerek işçilerin hak arayışına tam destek verdiğini belirtti.

CHP Kırıkkale İl Başkanı Av. Onur Yüksel Bozdağ ;

"Mücadelenizin arkasındayız, yanındayız. Siz nerede isterseniz biz oradayız. İşçilerin emrindeyiz. Bugün emekçilerin birçoğu kirada oturuyor, emekçinin bir ay boyunca kirası için ayırdığı parayı bir öğle yemeğinde hesap diye bırakıp gidenler var. İşte sizlere bizleri bu hale getirenler. Biz bu düzenin yanlış olduğunu söylüyoruz. Bizim inancımızda da bu vardır: emekçilerin teri kurumadan emeğini vereceksin diyen inançtan geliyoruz.

Bildiğim kadarıyla, maden işçiliğinden sonra en ağır işçiliklerden birisi lastik işçiliğidir. Bunu başka sektörlerle karıştırmak çok yanlış bir iş. Maden sektöründe yaşananlar ayrı, burada yaşananlar ayrı; işçilerin niteliği farklı. Sektörlere özel, sektör bazlı farklı asgari ücretler uygulanması gerektiği kanaatindeyiz. Tabii ki bu konudaki çalışmayı yapma görevi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda ve merkezi hükümettedir.

Cumhuriyet Halk Partisi Çankırı il başkanımız burada, ben buradayım. 81 il başkanımız yanınızdadır. Yeter ki işçi arkadaşlarımız hakkını alsın. Neye ihtiyacınız olursa buradayız.

Kırıkkale'de 6 yıl milletvekilliği yaptı, nerede bir işçi eylemi yaptıysa orada oldu. Bizler de onun yanında olduk. Ahmet başkan şimdi Kırıkkale Belediye Başkanımız oldu. Sizlere gönül dolusu selamlarını iletmemi istedi.

300 civarı arkadaşımız sabah servislere biniyor, buraya ekmek parası kazanmaya geliyor. Çocuğu için ekmek parası kazanmaya geliyor, akşam kaynatacağı bir tencere yemeğin parasını kazanmaya geliyor. Biz işçinin emeği üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyoruz. Biz burada siyaseten değil, geçinmeye çalışan, yaşamaya çalışan insanlarımıza destek olmaya geldik. Siyaset bunun bir tarafında varsa ancak işçinin emrinde olmakla vardır. Dolayısıyla Ahmet başkanımın selamını iletiyorum; o da sizlerin yanında, sizlerle beraber. Zafer direnen emekçinin olacak."

20240601-220912.jpeg

Uzun Yıllar İşçi Hakları İçin Mücadele Eden Sefer'den Destek

Uzun yıllar Kırıkkale Petrol-İş Şube Başkanlığı yapmış, şu an ise Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı olan Recep Sefer,

"Sumitomo işçisinin grevini selamlıyorum. Grev, işçinin ve sendikanın son başvuracağı bir yöntemdir. İşçilerin hak mücadelesi, ekmek mücadelesi kutsaldır. Bu mücadelede devlet müdahale olmamalı; taraflar özgür iradesi ile ücretlerini belirlemeli. İşçilerin hakkını araması en doğal haklarıdır. İşçiler haklarını direnerek alırlar. İşveren barış istiyorsa, hakkını teslim edecek," sözleriyle desteğini dile getirdi.

20240601-221005.jpeg

Çankırı Petrol-İş şube başkanı Halil İbrahim Topçu ise :

"CHP genel özelinde, Kırıkkale il başkanımıza ve Çankırı il başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Recep başkanımız bizim duayenimiz,çok şeylerini örnek alırız. Ayrıca şu anda belediye başkan yardımcımız. . Bu heyetin oradan çıkıp gelmesi bizim için değerli bir adımdır. Kırıkkale'li çalışanlarımız da 3 gündür oradan çıkıp gelerek gönüllülük esasında büyük bir fedakarlık gösteriyorlar. Çok dirayetli, hatta Çankırı'nın uşağından daha dirayetliler çünkü işçinin kültürü yüksek. Bu konuda çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Biz anlaşmak, üzüm yemek istiyoruz. Masada çözeceğiz. Desteğinizden hiç şüphem yok. Mertçe grevimizi yapıyoruz, mertçe de karşılığını bekliyoruz. Siyasette de, halkta da, anne-babada işçinin, evlatlarının yanında, işverenin de karşısında."

sözleriyle teşekkürlerini dile getirdi.

Haber: Sevim Saylam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
21 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler