Kızılay Başkanı Kerem Kınık'tan canlı yayında itiraf gibi açıklama

Kızılay Başkanı Kerem Kınık'tan canlı yayında itiraf gibi açıklama

AHBAP'a çadır satmasıyla eleştirilerin odağındaki Kızılay'ın başkanı Kerem Kınık'tan CNN Türk canlı yayınında itiraf gibi açıklama geldi.

KAHRAMANMARAŞ'ta 6 Şubat'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremler sonrası askerin kışladan geç çıkarıldığına ilişkin tartışma sürüyor. AHBAP'a çadır satmasıyla eleştirilerin odağındaki Kızılay Başkanı Kerem Kınık'tan CNN Türk canlı yayınında itiraf gibi açıklama geldi.

Kınık, "Siz bir taraftan S4 seviyesinde uluslararası yardım çağrısında bulunuyorsunuz, ama kendi içinizde sivil-asker işbirliği mekanizmanız maalesef bu geçmiş dönemlerde çökertildiği için bu mekanizmadan faydalanamıyorsunuz" dedi.

Kınık'ın açıklamasının ilgili bölümü şöyle:

"İtfaiyeciler, doktorlar, askerler... Askerler zaten olağanüstü durum, afet için yetiştirilmiş insanlardır. Siz afet operasyonu içersinde askeri konumlandırmazsanız yanlış yaparsınız. Siz bir taraftan S4 seviyesinde uluslararası yardım çağrısında bulunuyorsunuz, ama kendi içinizde sivil-asker işbirliği mekanizmanız maalesef bu geçmiş dönemlerde çökertildiği için bu mekanizmadan faydalanamıyorsunuz."

Programa katılan Hande Fırat'ın "Sivil-asker ilişkisinde de sıkıntı mı oldu?" sorusuna Kınık, "Hayır, bunların mevzuatı yeniden tanımlanmalı" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler