Kızılırmak Belediyesi'nde işçi taban ücreti 25 bin lira oldu

Kızılırmak Belediyesi'nde işçi taban ücreti 25 bin lira oldu

Çankırı'nın Kızılırmak ilçe belediyesinde 'işçi' kadrosunda çalışanların ücretlerine yüzde 70 dolayında zam yapılarak en düşük maaş 25 bin TL'ye yükseltildi.

ÇANKIRI'nın Kızılırmak ilçe Belediye Başkanı Bayar Soysal, bugün Hizmet-İş Sendikası Ankara 4 No'lu Şube Başkanı Yusuf Güler ile birlikte imzalanan toplu iş sözleşmesi gereği belediyede 'işçi' kadrosunda çalışan 23 personelin aylık taban ücretlerinin 25 bin TL'ye yükseltildiğini açıkladı.

Konuyla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuşan Belediye Başkanı Bayar Soysal "Çalışanlarımızın yaşanan enflasyon karşısında mağdur olmamaları adına sendika ile oturduğumuz toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, belediye olarak yaptığımız hizmetlerde büyük emekleri olan işçi kardeşlerimizi mutlu edecek bir anlaşmaya imza attık. Atılan imza ile işçi ücretlerinde ortalama yüzde 70 oranında yapılan bir artışla belediyemizde çalışan işçilerimizin alacağı en düşük aylık ücret 25 bin TL olarak belirlendi. Sözleşmeden 23 çalışanımız faydalanacak" dedi.

Sendika ile yapılan anlaşma sonrası Başkan Soysal ve Hizmet-İş Sendikası Ankara 4 No'lu Şube Başkanı Yusuf Güler ile bazı çalışanlar birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler