Konya'da 'şapka çıkartılacak' bir dolandırıcılık olayı

Konya'da 'şapka çıkartılacak' bir dolandırıcılık olayı

Konya'da 3 şahıs, bir vatandaşa Hızır, Mehdi ve Turabi olduklarını, Allah yolunda hizmet ettiklerini ve garibanlara yardım etmek istediklerini belirterek para talep ettiler.

KONYA'da 3 kişi vatandaşa kendilerinin Hızır, Mehdi ve Turabi olduklarını, Allah rızası için yoksullara yardım ettiklerini ve vatandaşlara İslam'ı anlattıklarını söyledi.

“KERAMET” GÖSTEREREK ETKİLEMEYE ÇALIŞTIKLARI VATANDAŞA ARABASINI SATTIRDILAR

İ.Ö. isimli vatandaşı dolandırmak için türlü yollar deneyen şüpheliler kendilerinin kurguladığı bir tezgahı "keramet" olarak gösterdi. Şüphelilerden biri vatandaş ile kurduğu diyalogdan sonra "Sakın giderken arkana bakma" diyerek Hızır A.S’da atıfta bulunarak tezgahın inandırıcılığını artırdı.

Vatandaş şüpheli şahısların yanından ayrılacağı esnada şüpheliler daha önceden ayarladıkları ve suç ortakları olan sürücü şahsı yol üzerinde rastgele bir araç durdurmuş gibi yaparak durdurdu. Araç içerisindeki şüpheli, mağdur vatandaşa "Sen de artık bizim dergahımızdasın, lüks yaşantıdan uzak dur. Daha düşük modelde bir arabaya bin. Allah rızası için 40 kapıya yardım edeceğiz sen de para ver" diyerek telkinde bulundu.

VATANDAŞI 180 BİN LİRA DOLANDIRDILAR

Şüpheli şahısların dini duygularını suistimal ederek etkiledikleri İ.Ö. isimli vatandaş aracını sattı. Ayrıca İ.Ö. ailesi ve arkadaşlarından da borç istedi. Mağdur vatandaş sattığı aracından ve aldığı borçlardan elde ettiği 180 bin lirayı dolandırıcılara verdi.

DOLANDIRILDIĞINI ANLAYAN VATANDAŞ SOLUĞU POLİSİN YANINDA ALDI

Daha sonra dolandırıldığını anlayan vatandaş şüphelilerden şikayetçi olmak için polis merkezinin yolunu tuttu. Şikayetin ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Polis ekipleri kısa sürede 3 dolandırıcıyı tespit etti. Tespit edilen şüpheliler ekipler tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli şahısların yapılan sorgusunda daha önce de benzer suçlar işledikleri ve haklarında işlem yapılan Mazlum Demir, Ozan Demir ve Yunus Demir oldukları anlaşıldı.

3 ŞAHIS TUTUKLANDI

Mazlum Demir ve Ozan Demir‘in baba-oğul, Yunus Demir’in ise enişteleri olduğu öğrenildi. 3 şahıs emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler