Köpek ısırdı, Belediye mahkum oldu!

Köpek ısırdı, Belediye mahkum oldu!

Çankırı Belediyesi, sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan çocuğun ailesine hastane masrafları ile birlikte manevi tazminat ödemeye mahkum edildi!

Şubat 2009'da çocukları sokak köpeklerinin saldırısına uğrayıp yaralanan anne-baba Çankırı Belediyesi hakkında 8 bin lira maddi 2 bin lira da manevi tazminat davası açtı.

OLAY NASIL OLMUŞTU

2009 yılının Şubat ayında Çankırı'da yaşanan olayda, Ö.F.D (15) evine giderken Çankırı - Ankara kara yolunun kenarında çok sayıda köpeğin saldırısına uğradı. Köpeklerin sırtından, bacağından ve başından yaraladığı Demir, çevredeki vatandaşların müdahalesiyle kurtarılmıştı.

Çankırı Devlet Hastanesine kaldırılan Demir, burada yapılan ilk müdahalenin ardından vücudundaki yaralar nedeniyle Ankara Hastanesi Plastik Cerrahi bölümüne sevk edilmişti.

Oğlunun köpeklerin saldırısına uğradığını öğrenerek hastaneye gelen baba F.D, evlerinin bulunduğu bölgede çok fazla başıboş köpek olduğunu belirterek, ''Konuyla ilgili birkaç kez belediyeye başvurdum, ancak bir önlem alınmadı. Bugün benim oğlumun başına gelen birçok kişinin başına gelebilir'' dedikten sonra Kastamonu İdare Mahkemesi'nde Çankırı Belediyesi hakkında 8 bin tl maddi, 2 bin tl de manevi tazminat davası açtı.

MAHKEME KARAR VERDİ, DANIŞTAY ONADI

Mahkeme tazimat talebini kısmen kabul ederek "Çankırı Belediyesinin hizmet kusuru" işlediği gerekçesiyle olaydaki maddi zararın karşılanmasına ve 2 bin liralık manevi tazminata hükmetti.

Mahkemenin kararını Danıştay'a götüren Çankırı Belediyesine red kararı çıktı ve Danıştay Kastamonu İdare Mahkemesinin kararını aynen onadı.

Onanan karar doğrultusunda Çankırı Belediyesi davacı aileye hastane masrafları ile birlikte 2 bin tl manevi tazminat ödeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler