Korgun Belediye Meclisi'nden 'Barış Pınarı Harekâtı'na destek bildirisi

Korgun Belediye Meclisi'nden 'Barış Pınarı Harekâtı'na destek bildirisi

Korgun Belediye Meclisi, Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı’na destek açıklamasında bulundu. Kaynak: Korgun Belediye Meclisi'nden 'Barı

Meclisin olağan toplantısı, ilçe kaymakamı Göksel Yüksel'in de katılımıyla Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kozan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat’ın doğusunda düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı’na destek veren bir bildiri yayınlandı.

Korgun Belediye Meclisi'nin bildirisi aynen şöyle:

"Kırk yıldan bu yana karanlık bir ideoloji ile on binlerce vatandaşımızın hayatına kasteden Güneydoğu Anadolu Bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını engelleyen bebek, çocuk, kadın dinlemeden insanlarımızı katleden PKK terör örgütü yok edilmesi gereken bir cinayet şebekesidir.

Devletimiz güvenlik kuvvetleriyle bölücü terör örgütü PKK'ya karşı yıllardan beri büyük bir mücadele vermektedir. Devletimizin yalnızca terör örgütüne karşı değil uluslararası destekçilerine karşı da verdiği büyük mücadele sınırlarımız içinde olduğu kadar sınırlarımız dışında da yürütülmektedir.

Teröre karşı milletçe verdiğimiz bu mücadelenin bir diğer ayağını da Barış Pınarı Harekatı oluşturmaktadır

DEAŞ, PKK, PYD, YPG aynıdır…

Suriye'de 8 yıldır sürmekte olan iç savaşta tarihin gördüğü en büyük insanlık dramlardan biri yaşanmaktadır. Bu savaşta milyonlarca insan yurtlarından olmuştur. Binlerce insan barbarca katledilmiştir. İç savaşla birlikte doğan otorite boşluğunda terör örgütleri geniş bir alan bulmuştur.

Suriye topraklarının önemli bir bölümü DEAŞ-PYD-YPG gibi terör örgütlerinin eline geçmiştir. PKK’nın Suriye'deki yapılanması olan PYD/YPG, Kuzey Suriye'de geniş bir alanı kontrol etme imkanı bulmuştur. Bu alan üzerinden ülkemize saldırılar düzenlenmektedir.

Terör örgütüne sağlanan binlerce TIR silah ve yoğun dış destekle bir terör koridoru yaratılmaya çalışılmaktadır.

Bu terör örgütleri Suriye de yaşanan iç savaşla birlikte ortaya çıkan istikrarsızlıktan faydalanarak kontrol ve otorite imkanı bulmuştur.

Otoriterlerini  yüz binlerce insanı öldürerek ve milyonlarca insanı yerlerinden ederek sağlayan en uzun kara sınırımızı sürekli olarak tehdit eden terör örgütleri isimlendirilme, görünüş ve üniformaları açılarından farklılaşsalar da özlerinde aynıdırlar. Birbirinin ikiz kardeşidirler.

Etnik temizlik uygulayan, demografik yapıyı kendi ideolojileri çerçevesinde değiştiren bu zalim örgütlere karşı milli güvenliğimizi sağlamak için uluslararası anlaşmalardan aldığımız yetkiyle Suriye milli ordusuyla birlikte Barış Pınarı Harekâtı düzenlenmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Hükümetimizin almış olduğu Barış Pınar Harekâtı kararını destekliyoruz. Harekâtın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, fedakar askerimize muvaffakiyetler diliyoruz. Allah tüm askerlerimizin ve aziz Türk milletinin yar ve yardımcısı olsun…

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..."

cankiri-korgun-belediye-baskan-belediye-meclisi-resim-011.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler