Korona virüsü durdurulamıyor! Durum çok vahim! Ölü sayısı artıyor…

Korona virüsü durdurulamıyor! Durum çok vahim! Ölü sayısı artıyor…

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Korona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 80'e yükseldi. Yetkililer yaklaşık 3 bin kişinin virüsle enfekte olduğunun tespit edildiğini duyurdu.

ABD, Avustralya ve Tayland’ın da aralarında bulunduğu yabancı ülkelerde de en az 42 vaka olduğu biliniyor. Çin’in dışında şimdiye kadar ölüm haberi gelmedi.

Çin Başbakanı Li Kegiqnd, virüsün ortaya çıktığı yer olan Hubei eyaletinin başkenti Wuhan’ı bugün ziyaret etti.

Çin hükümetinin virüsün yayılmasına karşı aldığı önlemler kapsamında birçok kente giriş çıkışlar ya tamamen ya kısmen yasaklandı. Yaklaşık 60 milyon Çinli bu kısıtlamalardan etkilendi.

KORONA VİRÜSÜ NEDİR?
Korona virüsleri, hayvanlar arasında yaygın olan bir grup virüstür. Nadiren bazı durumlarda, bilim insanları korona virüslerinin “zoonotik” olduğunu belirtiyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne göre; “zoonotik” ifadesi, virüslerin hayvandan insana geçebileceği anlamına geliyor.

KORONA VİRÜSÜ BELİRTİLERİ?
Korona virüsü semptomları şöyle: Burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemelen baş ağrısı, kesin olmamakla birlikte birkaç gün sürebilecek ateş. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, yaşlılar ve çok gençler için virüsün zatürre ve bronşit gibi ciddi solunum yolu hastalıklarına yol açma ihtimali bulunuyor.

MERS ve Sars gibi ölümcül olabilen ve insana geçen bazı korona virüsleri olduğu biliniyor.

KORONA VİRÜSÜ NASIL YAYILIYOR?
Korona virüsleri insanların hayvanlara temasıyla yayılabiliyor. Virüsün insandan insana geçmesi ise bir kişinin virüsle enfekte olmuş bir kişinin salgısıyla temasıyla gerçekleşiyor.

KORONA VİRÜSÜ TEDAVİSİ
Korona virüslerinin spesifik bir tedavisi bulunmuyor. Çoğu zaman semptomlar kendi kendine geçiyor. Hekimler, ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar yazarak semptomatik (belirtilerin giderilmesine yönelik) tedavi uyguluyor.

Doktorlar, oda nemlendirici ve sıcak duşun boğaz ağrısına ve öksürüğe iyi geleceğini söylüyor. Hastalanan insanların bol sıvı tüketmesi, mümkün olduğunca dinlenmesi ve uyuması gerekiyor.

SON DAKİKA GELİŞMESİ
Çin basınında yer alan iddiaya göre Çinli bilim insanları, 80 kişinin ölümüne neden olan korona virüsünün kök hücresini ayrıştırıp izole etmeyi başardı.

Çin basınında yer alan haberlere göre, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin bir dairesi olan virüslü salgın hastalıkların kontrolüyle görevli Enstitü’nün Müdürü Xu Wenbo, bu adımın bir aşı oluşturma yolunda yaşamsal bir aşama anlamına geldiğini söyledi.

Bu arada Güney Çin eyaleti Guangdong, virüsün ülkede yayılmasını engellemek amacıyla tüm eyalette yaşayanların evlerinin dışında bulundukları sırada maske takmalarını zorunlu kıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler